Delivers.ai, ilk otonom sürüş denemelerini gerçekleştirdi

Ekim ayında 20 milyon TL'ye yakın bir değerleme ile yatırım alan Delivers.ai, ilk otonom sürüş denemelerini gerçekleştirdiğini duyurdu.
Delivers.ai, ilk otonom sürüş denemelerini gerçekleştirdi

Otonom teslimat robotları geliştiren yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan Delivers.ai'dan ilk olarak geçtiğimiz Eylül ayında sizlere bahsetmiştik. Ekim ayında ise 20 milyon TL'ye yakın bir değerleme ile yatırım alan Delivers.ai, ilk otonom sürüş denemelerini gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Delivers.ai, online yemek siparişi platformlarına ve restoranlara hizmet vererek yerel teslimatın daha hızlı ve uygun maliyetli olmasını hedefliyor. Paylaşılan bilgilere göre ilk otonom sürüş denemesi Kolektif House Maslak lokasyonunun 1,6 km çapındaki çevrede gerçekleşti. 

Delivers.ai'ın aktardığı bilgilere göre ilk hafta içinde 100 deneme teslimatı gerçekleştirildi ve yüzde 99 oranında başarı yakalandı. Aldığımız bilgilere göre Delivers.ai'ın ilk pilot çalışmaları HepsiJET ile İTÜ ARI Teknokent Maslak kampüsünde gerçekleştirilecek.

İlk etapta kitap, akıllı telefon veya tablet gibi nispeten küçük paketlerin kampüs içinde taşınması hedefleniyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde ise Paket Mutfak, Scotty, Mealbox, PackUpp ve Dobby’s markaları ile ilk sürüşler Maslak, Ataşehir ve Bağdat Caddesi lokasyonlarında gerçekleşecek.

Delivers.ai'ın aynı zamanda TOSB (Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) içinde otonom robotları ile teslimata başlayacağını da ekleyelim. Üniversite kampüsleri ve sanayi bölgeleri için direkt olarak yönetim kulları ile görüşüp gerekli izinleri alan Delivers.ai, belediyeler tarafında ise e-scooter mevzuatını kullanarak robotlarını kullanabilmeyi hedefliyor.

İlk üründeki eksiklikleri gidererek, mekanik ve teknolojik geliştirmeleri tamamlayacak olan Delivers.ai, yeni ticari teslimat robotunu ise 2021 yılının ikinci çeyreğinde hayat geçirmeyi planlıyor. İlk aşamada 10 adet robot ile teslimat yapmayı hedefleyen girişim, sonrasında ise ilk sene 100, ikinci sene 1000 robot ile teslimatlar gerçekleştirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.