Apple, iPad'lerin yatay olarak kullanılmasını hedefliyor

Apple endüstriyel tasarımcısı Molly Anderson, insanların son yıllarda iPad'i daha çok yatay modda kullandığını ifade etti.
Apple, iPad'lerin yatay olarak kullanılmasını hedefliyor

Apple gelecek dönemde piyasaya sürülecek iPad'lerin arkasındaki logosunun yönünü değiştirebilir. Aslında dikey olarak kullanılmak üzere tasarlanan iPad, son zamanlarda kazandığı özelliklerle bir dizüstü bilgisayarın yerini almaya hazırlanıyor.

Hatta Magic Keyboard gibi aksesuarlar aracılığıyla pek çok kullanıcı iPad'i yatay olarak deneyimlemekte. iPad klavyeli bir kılıf içindeyken ya da yatay konumda tutulduğunda Apple logosu baş aşağı duruyor. Apple endüstriyel tasarımcısı Molly Anderson'a bu durum sorulduğunda ise Anderson, bunun gelecekte değişebileceğini dile getirdi. Molly Anderson'a göre; dikey logo sonsuza kadar böyle kalmayabilir. 

iPad'in her yönde kullanılabilen bir cihaz olduğunu belirten Anderson, insanların son yıllarda iPad'i daha çok yatay modda kullandığını ifade etti. Anderson'ın bu yanıtı, şirketin iPad'lerin arkasındaki Apple logosunun yönünü MacBook'larla eşleşecek şekilde değiştirmeyi düşündüğüne dair bir ipucu olabilir.

Hatırlarsanız Apple, 2022 yılında 10. nesil iPad'in piyasaya sürülmesiyle cihaz yatay konumdayken ön kamerayı ekranın ortasına gelecek şekilde yerleştirmişti. Aynı durumu, bu ayın başında Let Loose etkinliğinde tanıtılan M2 iPad Air ve M4 iPad Pro'da da görmekteyiz.  Bununla birlikte iPadOS 14.5'ten bu yana Apple logosu, önyükleme işlemi sırasında aygıtın tutulduğu yönle eşleşiyor. Kısacası yakında iPad'lerin arkasındaki Apple logosunun yönünün değiştiğini görmemiz mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.