Teslimat girişimi Zypp Electric, 15 milyon dolar yatırım aldı

Zypp Electric tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. 15 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Japonya merkezli Eneos Corporation liderliğinde gerçekleşti.
Teslimat girişimi Zypp Electric, 15 milyon dolar yatırım aldı

Sadece elektrikli araçlarla teslimatlar gerçekleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Zypp Electric, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Zypp Electric tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. 

15 milyon dolarlık C serisi yatırım turu, Japonya merkezli Eneos Corporation liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Eneos Corporation haricinde ise şirketin mevcut yatırımcıları arasında da yer alan 9unicorns, IAN fund, Venture Catalysts ve WFC de katıldı.

15 milyon dolarlık yatırımın daha büyük bir yatırım turunun ilk parçası olduğunu da ekleyelim. Zypp Electric, C serisi yatırım turunu toplamda 50 milyon dolarlık yatırım ile tamamlamayı hedefliyor. Alınan 15 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Zypp Electric'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 90 milyon dolara ulaştı.

Zypp Electric tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırım, şirketin elektrikli araç filosunu büyütmesi ve yeni şehirlere açılması için kullanılacak. Girişim, 2026 yılında 21 bin araç seviyesinde olan araç filosunu 200 bin elektrikli araca çıkarmayı ve 15 yeni şehirde hizmet vermeyi planlıyor.

2017 yılında Akash Gupta, Rashi Agarwal ve Tushar Mehta tarafından Hindistan'da kurulan Zypp Electric, sadece elektrikli araçlar kullanan bir kargo girişimi olarak hizmet veriyor. Girişim, sunduğu elektrikli araç filosu sayesinde müşterilerinin uygun fiyatlı bir şekilde ve karbon salınımı olmadan teslimatlarını gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor.  

Zypp Electric'in paylaştığı bilgilere göre şirket, 2023 yılının Ocak ayı ile 2024 yılının Mart ayı arasını kapsayan dönemde 50 milyondan fazla teslimat gerçekleştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.