Sam Altman'ın yatırımcısı olduğu yapay zeka girişimi Rain AI, 8.1 milyon dolar yatırım aldı

Rain AI'ın 8,1 milyon dolarlık yatırımı Epic Venture Partners tarafından gerçekleştirildi.
Sam Altman'ın yatırımcısı olduğu yapay zeka girişimi Rain AI, 8.1 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz aylarda OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'ın, kişisel olarak yatırım yaptığı Rain AI'dan 51 milyon dolara çip alacağını sizlere aktarmıştık. Birçok yatırımcının dikkatini çeken Rain AI, yeni bir haberle yeniden gündeme geldi. Yapay zeka girişimi Rain AI, 8,1 milyon dolar yatırım aldı.

Şirketin A serisi yatırım turu, Epic Venture Partners tarafından gerçekleştirildi. Rain AI, bu yeni yatırımı araştırma ve geliştirme faaliyetlerini genişletmek, ürün geliştirme süreçlerini tamamlamak ve pazarlama stratejilerini güçlendirmek için kullanacağını açıkladı.

Rain AI'ın yatırımcıları arasında Sam Altman dışında Jeff Rothschild, Daniel Gross, Oliver Cameron, Jaan Tallinn ve Scott Gray gibi önemli isimler yer alıyor. 

ABD merkezli şirket, 2017'de Jack Kendall and Gordon Wilson tarafından kuruldu. Rain AI, bellek içi hesaplama teknolojisi ile enerji verimli yapay zeka donanımları geliştiriyor. Bu teknoloji sayesinde yapay zeka modelleri, veri merkezlerine ihtiyaç duymadan çeşitli cihazlarda yerel olarak çalışabiliyor. Bu da enerji tüketimini azaltıyor ve verimliliği artırıyor.

Şirket, insan beyninden ilham alan NPU'ların, GPU'lara kıyasla 100 kat daha fazla işlem gücüne sahip. Enerji açısından ise 10 bin kat daha verimlilik sunuyor. 

Rain AI'ın ürünleri, robotlar, akıllı telefonlar, dronlar, VR gözlükleri ve giyilebilir cihazlar gibi birçok alanda kullanılıyor. Şirket, 2025 yılına kadar ilk çipini piyasaya sürmeyi ve bu teknolojiyi diğer büyük şirketlere lisanslamayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.