Windows, Android cihazlarda fotoğraflardan metin almaya izin vermeye başlıyor

Microsoft Phone Link'in yeni sürümü, Android fotoğraflarında bulunan metinleri alıp kopyalamaya izin vermeye hazırlanıyor.
Windows, Android cihazlarda fotoğraflardan metin almaya izin vermeye başlıyor

Microsoft Phone Link'in yeni sürümü, Android fotoğraflarında bulunan metinleri alıp kopyalamaya izin vermeye hazırlanıyor ve böylece Phone Link, OCR aracı özelliği de kazanıyor. 

Phone Link veya Link to Windows, Android telefonunuzdan Windows bilgisayarınıza arama, mesaj, bildirim ve fotoğraf senkronizasyonu yapmanızı ve telefonunuzu tamamen bilgisayarınıza yansıtmanızı sağlıyor. Bununla birlikte, iOS cihazlarla daha kısıtlı çalışarak sadece Bluetooth üzerinden bildirim, mesaj ve arama senkronizasyonu sunuyor. 

Windows Snipping Tool, geçtiğimiz yıl Phone Link'in görüntü paylaşma bildirimlerini almasıyla aynı zamanda metin çıkarma özelliğine kavuşmuştu ve bu nedenle Windows Snipping Tool ile telefon fotoğraflarından metin çıkarmak bir süredir herhangi bir ekstra uygulamaya ihtiyaç duymadan yapılabiliyordu. Son güncelleme ise kullanıcılara kolaylık sağlayarak fotoğraftan metin alma işleminin uygulama içinde yapılmasını sağlıyor.

Özellik şu anda Phone Link 1.24051.91.0'da yayında, bu da özelliğin yakında herkese sunulacağı anlamına geliyor. 

Yapılan testler OCR özelliğinin kullanılabilir olduğunu, ancak uzun metinlerde hatalar yapabildiğini ortaya koydu. Bu noktada tavsiye edilen ise daha uzun metinler için cihazlar arası kopyala ve yapıştır özelliğini etkinleştirmek ve metni telefonda daha küçük parçalara düşürmek.

Yeni OCR işleviyle birlikte, kullanıcılar Android cihazlarından fotoğraflardaki metinleri daha kolay ve hızlı bir şekilde alarak bilgisayarlarında kullanabilecekler. Söz konusu güncelleme, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artırarak Phone Link'in çok yönlülüğünü ve pratikliğini pekiştiriyor demek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.