Yeni iPad Air ve özellikleri

Apple ilk defa iPad Air serisini iki farklı model olarak sundu.
Yeni iPad Air ve özellikleri

Bu hafta, Apple'ın WWDC'den önce 7 Mayıs tarihinde, yani bugün, Let Loose adlı özel bir etkinlik düzenleyeceğini sizlere duyurmuştuk. Şirket etkinlikte ilk olarak yeni iPad Air'in yeni modelini tanıttı. Bu kez, Apple ilk defa iPad Air serisini iki farklı model olarak sundu.

iPad Air ve özellikleri

iPad, 13 inçlik seçeneğiyle iki farklı boyutta piyasaya sürüldü. Ayrıca, şirket 11 inçlik iPad Air'i de güncelledi. Her iki tablet de Apple'ın M2 çipi ile donatılmış olup mavi, mor, yıldız ışığı ve uzay grisi renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıktı. Apple, bu çipin yeni iPad Air'i önceki M1 işlemcili versiyonundan yüzde 50 daha hızlı, A14 Bionic işlemcili iPad Air modellerinden ise üç kat daha hızlı hale getirdiğini belirtiyor.

Bu güncelleme, Apple'ın iki yıl önce piyasaya sürdüğü iPad Air'in ilk büyük yenilenmesi olma özelliğini taşıyor. Şirketin tablet ürün yelpazesindeki konumunu netleştiriyor. Artık, iPad Pro'nun yüksek fiyatını ödemeden daha büyük bir ekrana sahip olmak isteyen kullanıcılar için çekici bir seçenek sunulmuş oluyor. Bu, aynı zamanda daha çeşitli ve eğlenceli renk seçeneklerinin de sunulmasıyla dikkat çekiyor.

Yeni iPad Air ailesinin fiyatı

Yeni iPad Air'in özellikleri arasında, tek arka kamera lensi, USB-C şarj girişi ve önceki modellere benzer şekilde yerleştirilmiş bir ön kamera bulunuyor. Özellikle, ön kameranın şimdi uzun kenara merkezlenmiş olması, kullanıcıların video görüşmeleri ve selfie çekimleri sırasında daha iyi bir deneyim yaşamalarını sağlıyor.

Yeni 13 inçlik iPad Air, 11 inç modeline göre yüzde 30 daha geniş bir ekran sunuyor. Bu, kullanıcıların Freeform gibi uygulamalarda fikirlerini kaydetmelerini veya iPadOS'teki Split View özelliği ile birden fazla uygulamayı aynı anda görüntülemelerine olanak veriyor.

Her iki model de Liquid Retina tasarıma, yansıma önleyici kaplamaya, True Tone teknolojisine, yüksek parlaklığa ve P3 geniş renk yelpazesine sahip gelişmiş ekranlarla geliyor. Bu özellikler, içeriklerin canlı görünmesini sağlarken, yazıların her türlü ışık altında net bir şekilde okunmasını sağlıyor.

iPad Air 6'da yapılan diğer önemli yenilikler arasında yatay konumlandırılmış ön kamera ve mekansal sesli stereo hoparlörler bulunuyor. iPad'ın 11 inçlik versiyonunun fiyatı 599 dolar iken, 13 inçlik versiyonun fiyatı 799 dolar olarak belirlendi. 

Türkiye'de ise iPad Air'ın başlangıç fiyatı 11 inç için 25.999 TL, 13 inç için 34.999 TL olarak belirlendi. Cihazın şu anda Apple'ın sitesinden ön sipariş olarak verilebildiğini de belirtelim.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.