Apple'ın iPad etkinliğinden neler bekliyoruz?

Apple'ın iPad'e özel düzenlediği "Let Loose" etkinliğinden neler beklediğimize göz atıyoruz.
Apple'ın iPad etkinliğinden neler bekliyoruz?

Apple'ın geliştirici odaklı etkinliği olan WWDC'nin bu yıl 10 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini mart ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, bunun akabinde, 7 Mayıs tarihinde özel bir etkinlik düzenleyeceğini de duyurmuştu. Etkinlik, Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak. 

Gelin, öncesinde Apple'ın iPad'e özel düzenlediği "Let Loose" etkinliğinden neler beklediğimize göz atalım.

iPad Pro

Apple'ın etkinliğinin yıldızı, hiç şüphesiz ilk büyük form faktörlü OLED ekranlara sahip iPad Pro modelleri olacak. OLED ekran teknolojisi daha derin siyahlar, daha iyi kontrast, daha canlı renkler ve daha iyi güç verimliliği getirecek. Apple'ın daha yüksek parlaklık, daha uzun pil ömrü, 120Hz ProMotion yenileme hızları ve OLED teknolojisi için uzun bir kullanım ömrü ile piyasadaki en iyi OLED panelleri kullandığı iddia ediliyor.

iPad Pro modelleri 11,1 inç ve 12,9 inç boyutlarında sunulacak ve her iki model de inceltilmiş çerçeveleriyle daha ince olacak. 11.1 inç iPad Pro'nun 5.1 mm kalınlığa, 12.9 inç modelin ise 5 mm kalınlığa sahip olması bekleniyor. 

iPad Air

iPad Air, iPad Pro ile birlikte yenilenecek ve Apple ilk kez Air serisini bölerek iki model sunacak. İlk iPad Air, 10,9 inç boyutuyla mevcut versiyonun doğrudan rakibi olacak. İkinci model ise iPad Pro'ya benzer şekilde 12,9 inç boyutunda olacak. 10.9 ve 12.9 inç iPad Air modelleri, Apple'ın iPad Pro'ya getirdiği OLED ekran teknolojisine sahip olmayacak, bunun yerine LCD kullanacak ve bu da maliyetleri daha düşük tutacak.

Her iki model de iPad Air 4'e benzeyecek, ince çerçeveli kenardan kenara ekrana ve düz, yuvarlak kenarlı alüminyum kasaya sahip olacak. iPad Air, iPad Pro'dan daha kalın olacak ve daha kalın çerçevelere sahip olacak.

Apple Pencil

iPad Pro ve iPad Air'e, Apple'ın Apple Pencil 3 olarak adlandırabileceği Apple Pencil'ın güncellenmiş bir sürümü eşlik edecek. Tasarım değişiklikleri olup olmayacağı henüz belli olmasa da ürünün dokunsal geri bildirimi destekleyen ilk Apple Pencil olması bekleniyor.

Magic Keyboard

Apple, Magic Keyboard'u elden geçirerek mevcut versiyonda kullanılan poliüretan malzeme yerine alüminyumdan yapılmış daha sağlam bir çerçeve sunmayı planlıyor.

Diğer yenilikler

iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil ve Magic Keyboard'un yanı sıra, Apple'ın iPad'lere özel yeni kılıfları tanıtması da bugünkü etkinlikte beklenenler arasında. Şirketin ayrıca Vision Pro'yu WWDC'den önce başka ülkelere de getirmesi bekleniyordu, bu nedenle akşam Apple Pro'nun diğer ülkelerde kullanıma sunulduğuna dair bilgiler de paylaşılabilir. 

Apple, etkinliği web sitesinde ve YouTube'da canlı olarak yayınlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.