Türk kuruculara sahip açık kaynak Retool alternatifi Refine, 2.8 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna Senovo, 500 Emerging Europe, Palmdrive Capital, 8vdx, STONKS'un yanı sıra melek yatırımcılar David J. Phillips ve Theo Brown katılım gösterdi
Türk kuruculara sahip açık kaynak Retool alternatifi Refine, 2.8 milyon dolar yatırım aldı

Kurumsal şirketler için açık kaynak Retool alternatifi Refine, 2.8 milyon dolar tohum yatırım aldı. Yatırım turuna Senovo, 500 Emerging Europe, Palmdrive Capital, 8vdx, STONKS'un yanı sıra melek yatırımcılar David J. Phillips ve Theo Brown katılım gösterdi. 

Hatırlarsanız 2022 yılında Refine'ın 500 Istanbul liderliğinde 1 milyon dolar tohum yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Girişim, yeni katılımcılarla birlikte tohum turunu 2.8 milyon dolar ile kapatmış oldu. 

Refine, Civan Özseyhan, Ömer Aplak ve Eren Erkalkan tarafından 2021 yılında kuruldu. Y Combinator tarafından da desteklenen Refine, kurumların az zamanda daha az kaynakla daha iyi web uygulamaları ortaya çıkarmasına destek oluyor. Refine'ı dahili araçlar, yönetici panelleri, gösterge tabloları ve B2B uygulamaları oluşturmak için bir React Framework olarak tanımlayabiliriz. 

ABD merkezli Refine ile geliştiriciler, projelerine düşük kodlu çözümler ile sıfırdan başlamak arasında bir noktaya geliyor. Böylece geliştiriciler, yönetici panelleri, gösterge tabloları ve dahili araçlar gibi CRUD ağırlıklı uygulamalar oluşturmak için ideal bir konuma yerleşiyor. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; platform, hız veya kontrolden ödün vermeden esneklik sunuyor. 

Refine, geçtiğimiz aylarda kurumsal şirketler için Enterprise sürümünü duyurdu. Bunun yanında girişim, özellikle kurum içi araç projelerinde kurumsal şirketler için karmaşık zorlukları çözmeye odaklanıyor.

2021 yılında ilk kez yayınlandığı açık kaynak topluluğu tarafından ciddi bir ilgi ile karşılaşan web uygulamaları framework'leri arasında öne çıkmaya başladı. Girişimin paylaştığı bilgilere göre; 5 binden fazla şirket Refine kullanıyor. Ayrıca geliştirme süreçlerinde Refine'ın kullanıldığı 10 binden fazla proje mevcut. Buna ek olarak 25 bin GitHub yıldızı ve aylık 20 bin aktif geliştiriciden oluşan aktif bir topluluğa sahip. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.