Refine, 500 Istanbul liderliğinde 1 milyon dolar tohum yatırım aldı

React tabanlı web uygulama geliştirme platformu Refine, yatırım aldığını duyurdu. Refine tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldı. 
Refine, 500 Istanbul liderliğinde 1 milyon dolar tohum yatırım aldı

Web uygulamaları konusunda çözümler üreten girişimler, her geçen gün daha da artıyor. Bu çözümlerden biri olarak karşımıza çıkan react tabanlı web uygulama geliştirme platformu Refine, yatırım aldığını duyurdu. Refine tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 1 milyon dolar yatırım aldı. 

Edindiğimiz bilgilere göre Refine'nın 1 milyon dolarlık tohum yatırım turu, 500 Istanbul liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, 500 Istanbul'un haricinde ise Emre Baran (Cerbos) ve Emre Burak Kabakcı (Rakam/Liveramp) da katıldı. 

2021 yılının Eylül ayında açık kaynak bir kütüphane olarak yayınlanan Refine, Y. Civan Özseyhan, Ömer F. Aplak ve Eren Erkalkan tarafından kuruldu.

Refine ekibi

Yönetici panelleri, raporlama ekranları gibi şirket içi yazılımların üretilmesini kolaylaştırmasının yanı sıra geliştiriciler için zaman tasarrufu da sunan Refine, kısa süre içinde Github’ta 2300 yıldıza ve aylık 10 bin’in üzerinde indirilmeye ulaşmış durumda.

Yatırım turunun ardından açık kaynak tarafında hız kesmeden büyümeyi ve kullanıcı tabanını genişletmeyi hedefleyen Refine, aynı zamanda kendi ekosistemine pratik cloud ve backend çözümleri de ekleyecek bir SAAS hizmetini de bu yıl içerisinde hizmete almayı planlıyor.

Yıllar boyunca dahil oldukları projelerde, şirket içi web uygulamalarına ne kadar çok zaman ve kaynak ayrıldığını gördüklerini belirten Refine kurucu ortağı ve CEO’su Y. Civan Özseyhan, bu noktadan yola çıkarak, kendi ihtiyaçları doğrultusunda Refine’ı yaratırken; üretkenlik, esneklik ve üretim hızı arasında yeni bir nokta keşfettiklerini belirtti.

Refine'nın ön yüz üzerinden kullanıcıları yakalayarak, pazara rakiplerinden apayrı bir noktadan giriş yaptığını belirten 500 Istanbul kurucu ortağı Enis Hulli, hem yatay hem dikey anlamda genişleme ve değer üretme noktasında gidilecek daha çok yol olduğunu ancak asıl zor olanın ilk adaptasyonu yakalamak olduğunu paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.