M4 çipli iPad Pro modellerinin özellikleri ve Türkiye fiyatı

M4 çip, önceki iPad serilerinde bulunan M2 çipe kıyasla yüzde 50 daha hızlı CPU, 4 kat daha hızlı GPU ile öne çıkıyor.
M4 çipli iPad Pro modellerinin özellikleri ve Türkiye fiyatı

Apple'ın iPad'e özel düzenlediği "Let Loose" etkinliği bugün Türkiye saatiyle 17:00'de gerçekleşti. Apple'ın etkinliğinin yıldızı, ilk büyük form faktörlü OLED ekranlara sahip iPad Pro modelleri oldu. OLED ekran teknolojisi daha derin siyahlar, daha iyi kontrast, hareketli içeriklerde daha canlı renkler ve daha iyi güç verimliliği getiriyor. 

Ultra Retina XDR ekranda, çift katmanlı OLED teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji kapsamında iki adet OLED panelinin ışığı bir araya getirilerek olağanüstü bir tam ekran parlaklığı sağlanıyor.  Yeni iPad Pro, SDR ve HDR içerikler için 1000 nit tam ekran parlaklığı sunarken, yalnızca HDR içerikler için maksimum 1600 nit parlaklığı destekliyor. Kısacası iPad Pro'nun Ultra Retina XDR'ı ile HDR içerikler daha canlı görünecek. iPad Pro'nun nano-texture cam seçeneğiyle kullanıcılara sunulacağını da belirtelim. 

iPad Pro modellerinin özellikleri

iPad Pro modelleri 11,1 inç ve 13 inç boyutları ile kullanıcılarla buluşuyor. Her iki model de inceltilmiş çerçeveleri sayesinde daha ince bir yapıyla karşımıza çıkıyor. 11.1 inç iPad Pro'nun 5.9 mm'den 5,3 mm kalınlığa, 13 inç modelin ise 6.4 mm'den 5.1 mm kalınlığa düştüğünü görüyoruz. 11 inç modelin ağırlığı 450 gramdan daha az iken, 13 inç model ise bir önceki modele kıyasla 100 gram kadar daha hafif

Bunlara ek olarak iPad Pro modellerinde yeni yapay zeka odaklı M4 çip kullanıldı. M4 çip, önceki iPad serilerinde bulunan M2 çipe kıyasla yüzde 50 daha hızlı CPU ile öne çıkıyor. Ayrıca M4, M2'ye kıyasla 4 kat daha hızlı GPU'ya sahip. Bunlara ek olarak M4'ün NPU'su saniyede 38 trilyon işlem (ops/sec) gerçekleştirebiliyor. Bu da M4'ü yapay zeka görevleri için ideal bir konuma yerleştiriyor.

 Yeni iPad Pro serisi 12 MP ön ve arka kameraya sahip. Lidar tarayıcı ve adaptif True Tone Flash özelliğiyle dikkat çeken kamera, yapay zeka destekli belge tarama gibi görevler için birebir. Ön tarafta bulunan TrueDepth kamera sistemi yeni iPad Pro’nun uzun kenarında konumlanıyor. 

Magic Keyboard ve Apple Pencil Pro

iPad Pro ile serisi ile birlikte yeni nesil Magic Keyboard ve Apple Pencil Pro tanıtıldı. Yeni Magic Keyboard alüminyum avuç içi desteği, daha geniş ve dokunsal geri bildirim özelliğiyle daha da hassas bir trackpad sunuyor.

Yeni Apple Pencil Pro'nun gövde kısmındaki yeni sensör, kullanıcının sıkıştırma hareketi yaptığını algılayarak bir araç paleti açıyor. Apple Pencil Pro'ya eklenen yeni sıkıştırma fonksiyonu sayesinde uygulamalarda yeni kısayollara erişebilecek ve haptik geri bildirim gibi yeni özelliklerin kapılarını aralayabileceksiniz. Ayrıca Apple Pencil Pro, Apple Pencil için ilk kez Bul özelliği desteği Sağlıyor. 

iPad Pro modellerinin Türkiye fiyatı

iPad pro 11 inç 999 dolar, iPad Pro 13 inç 1299 dolar fiyat etiketi ile kullanıcıların ilgisine sunuluyor. Türkiye'deki kullanıcılar için iPad pro 11 inç başlangıç fiyatı 45 bin 999 TL, iPad Pro 13 inç başlangıç fiyatı 59 bin 999 TL olarak belirlendi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.