Microsoft'tan yeni yapay zeka aracı: Team Copilot

Microsoft'un hedefi, Team Copilot'u kullanarak iş verimliliğini artırmak ve toplantıların daha etkili olmasını sağlamak.
Microsoft'tan yeni yapay zeka aracı: Team Copilot

Bilindiği gibi dünya genelinde yapay zeka teknolojileri her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Teknoloji dünyasının önemli aktörleri bu alanda çalışmalar yapıyor. Microsoft da bu şirketlerden biri. Şirketin yeni bir ürün ailesi olan Copilot+ PC modellerini duyurduğunu dün sizlere aktarmıştık

Microsoft, yeni yapay zeka asistanı Team Copilot'u duyurdu. Bu yapay zeka destekli araç, toplantıları takip etmek, notlar almak, projeleri yönetmek ve görevleri atamak gibi görevleri üstleniyor.

Microsoft'un hedefi, Team Copilot'u kullanarak iş verimliliğini artırmak ve toplantıların daha etkili olmasını sağlamak.Yeni özellik, Microsoft Teams, Loop ve Planner gibi programlara entegre edilecek. Araç, önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek ve erişim için Microsoft 365 Copilot lisansı gerekecek. 

Planner'da görevler de oluşturabilen Team Copilot'ın son tarihlerini takip edebildiğini ve belirli bir göreve katkıda bulunmaları veya gözden geçirmeleri gerektiğinde ekip üyelerini bilgilendirebildiğini de ekleyelim. Ancak yapay zeka teknolojisinin iş süreçlerinde bu kadar yaygın bir şekilde kullanılması bazı endişelere neden oluyor.

Özellikle, insanların bu teknolojiye ne kadar güvenebilecekleri ve insan kontrolünün ne kadar sağlanacağı gibi konular önemli. Bu noktada şirketin konuyla ilgili açıklaması dikkat çekiyor. Şirket, bu aracın bir insan tarafından kontrol edileceği ve bu kişilerin Team Copilot'un yaptığı seçimleri veya atamaları geçersiz kılma yetkisine sahip olacaklarını söylüyor.

Bir taraftan Microsoft'un bu aracı duyurması oldukça önemli. Çünkü bu araç, toplantı yönetimi gibi iş süreçlerinde yapay zeka teknolojisinin daha geniş bir kullanımını işaret ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.