Apple ve OpenAI, WWDC'de büyük bir duyuru yapmayı planlıyor

Apple, OpenAI ile bir araya gelerek yapay zeka sohbet robotu teknolojisini iOS 18'e ekleyebilir.
Apple ve OpenAI, WWDC'de büyük bir duyuru yapmayı planlıyor

Apple ve OpenAI, geliştirici etkinliği WWDC'de büyük bir duyuru yapmayı planlıyor. Bloomberg'den Mark Gurman'ın aktardıklarına göre Apple ve OpenAI, WWDC'de ortaklıklarının önemli bir duyurusunu yapmaya hazırlanıyor. 

Apple'ın üretimsel yapay zeka özellikleri için cihaz üzerinde çalışan büyük dil modeli geliştirdiğini sizlere aktarmıştık. Şirket ayrıca, yapay zeka özelliklerini M2 Ultra sunucularıyla desteklemeyi planlıyor.

Apple'ın iPhone'larda Gemini destekli özellik için Google ile ortaklık kurmak istediğini sizlere aktarmıştık. Aynı şekilde iOS 18 için Google ve OpenAI ile ortaklık kuracağı konuşulan Apple, Baidu'nun yapay zeka modellerini lisanslamak üzere görüşmeler gerçekleştirdi. Apple'ın Google ve Baidu ile olan görüşmeleri neticeye kavuşmamış olsa da; şirketin bu konuda OpenAI ile ilerlediği düşünülmekte. 

Gurman'ın aktardıklarına göre; Apple'ın üretken yapay zeka teknolojisi, şirketin ChatGPT veya Gemini gibi kendi sohbet robotunu piyasaya sürmesi için yeterince gelişmiş değil. Hatta bazı şirket çalışanları Apple'ın itibarına zarar verebileceği endişesiyle bu fikre sıcak bakmıyor. Paylaşılan bilgilere göre; çalışanlar, sohbet robotu aksiliklerinin Google gibi şirketlerin tartışmalı içeriklerle anılmasına yol açtığına dikkat çekerken, benzer olayların Apple'ın imajını zedeleyebileceğinden endişe ettiklerini dile getirdi. 

Gurman'ın ifadesine göre; bu gelişmelere rağmen böyle bir özelliğe talep olduğunu hisseden Apple, OpenAI ile bir araya gelerek bu teknolojiyi iPhone işletim sisteminin bir sonraki sürümü iOS18'e ekleyecek. 

OpenAI'ın iOS 18'in iOS18'e ekleyeceği özelliklerin yanı sıra işletim sistemine yapay zeka destekli iMessage'ları özetleme özelliği gelmesi de bekleniyor. Özellik kapsamında mesajda bahsedilen şirketler, insanlar veya konumların özette de kendine yer bulacak. Aynı şekilde Safari için de benzer bir özellik web sayfalarını özetleyecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.