Apple, yapay zeka özelliklerini M2 Ultra sunucularıyla desteklemeyi planlıyor

Gelecekteki sunucuların ise yeni nesil M4 çipleri kullanabileceği konuşuluyor.
Apple, yapay zeka özelliklerini M2 Ultra sunucularıyla desteklemeyi planlıyor

Apple, yapay zeka özelliklerini M2 Ultra sunucularıyla desteklemeyi planlıyor. Apple, iOS 18 özelliklerinden bazılarını veri merkezleriyle güçlendirmeyi planlıyor. Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre; bu veri merkezleri, Apple silikon çipleriyle donatılmış sunucuları kullanacak. 

Böylece şirket, bu yıl ve sonrasında hayata geçmesi planlanan gelişmiş yapay zeka görevlerinden bazılarını M2 Ultra çipler ile destekleyecek. Yapay zeka uygulamalarının yükselişi sürerken, Apple sunucu oluşturma planlarını hızlandırıyor.

Gelecekteki sunucuların ise yeni nesil M4 çipleri kullanabileceği konuşuluyor. Apple'ın bu hafta iPad modellerini tanıttığı "Let Loose" etkinliğinde önemli bir sürpriz yaparak yeni yapay zeka odaklı M4 çipini tanıttığını hatırlatalım. 

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Apple'ın yapay zeka veri merkezlerine özel bir çip üzerinde çalıştığını sizlere aktarmıştık. Şirket, WWDC 2024'te duyurulması planlanan yapay zeka tabanlı yeni özelliklerinden bazılarını çalıştırmak üzere veri merkezleri için yapay zeka çipleri geliştiriyor. 

Her ne kadar bazı görevler cihaz üzerinde yapılabilecek olsa da, görüntü oluşturma ve makaleleri özetleme gibi daha yoğun görevlerde bulut bağlantısına ihtiyaç duyulacağını söyleyebiliriz. Aynı şekilde Siri'nin daha güçlü bir versiyonunun da bulut tabanlı sunuculardan yararlanmak durumunda olacağını belirtelim. Sunucular üzerinde çalışan ekibin aktardıklarına göre; Apple çipleri kullanıcı gizliliğini doğal olarak koruyacak. 

Aslına bakarsanız, Mark Gurman daha önce iOS 18 kapsamında yayınlanması planlanan tüm özelliklerin cihaz üzerinde çalışacağını öne sürmüştü. Ancak görünen o ki; bu yıl gelecek bazı özellikler aslında bulut sunucularını kullanacak. Şu an için kendi sunucularıyla ilerlemeyi tercih eden Apple ilerleyen dönemde diğer şirketlerin sunucularından da faydalanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.