iPhone 16 ailesinin ekran boyutları belli oldu

iPhone 16 ailesinin ekran boyutları belli oldu. Buna göre dört modelin her birinin ekran boyutlarını gösterdiği iddia edilen bir fotoğraf ortaya çıktı.
iPhone 16 ailesinin ekran boyutları belli oldu

Apple'a yakın kişilerin paylaştığı bilgilere göre iPhone 16 ailesinin boyutları belli oldu. Buna göre dört modelin her birinin ekran boyutlarını gösterdiği iddia edilen bir fotoğraf ortaya çıktı. Söz konusu bilginin sızıntısını yapan Sonny Dickson'ın X hesabında yer alan görüntü, her model için farklı ekran boyutları olduğuna dair söylentileri destekler nitelikte. 

iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max olmak üzere dört modelin maket versiyonlarına bakıldığında, iPhone 16 Pro’nun 6,3 inç ve Pro Max’in ise 6,9 inç ekran sahip olacağı tahmin ediliyor. iPhone 16 modelinin ekranı ise standart olarak 6.1 inç boyutunda olacak. 

Pro ve Pro Max modellerinin, daha önce de olduğu gibi normal ve Plus boyutlarından biraz daha geniş olduğunu söylemek mümkün. Bu durum iPhone 15 serisi için de geçerliydi. Apple'ın iPhone 16 serisini önümüzdeki eylül ayında, iOS 18 ile birlikte resmen tanıtması bekleniyor.

Kaynak: Sonny Dickson

Boyutların yanı sıra iPhone 16'nın yeni Neural Engine ile ultra hızlı bir yapay zeka performansı sunabileceği bilgisi mevcuttu. Apple'ın bir sonraki işlemci ailesi olan M4 ve A18'in, yerleşik yapay zeka hesaplama çekirdeklerinin sayısını büyük ölçüde artıracağı öne sürülüyordu. Aynı zamanda A18 Pro çipin iPhone 16 Pro'da güçlü yapay zeka performansı sunacağı belirtilmişti.

Şu anda her şey söylentiden ibaret olsa da önümüzdeki aylarda, iPhone 16 ailesinin neye benzeyeceğini ve hangi özellikleri sunacağını hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.