M4 çipli MacBook modelleri bu yıl tanıtılabilir

M serisi çipler ile birlikte önemli bir başarı yakalayan Apple, M4 çipleri üzerinde çalışmaya devam ediyor
M4 çipli MacBook modelleri bu yıl tanıtılabilir

Apple'ın M3 çipli yeni MacBook Air modellerini tanıttığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. M serisi çipler ile birlikte önemli bir başarı yakalayan Apple, M4 çipleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre M4 çipli MacBook modelleri için uzun süre beklemeyeceğiz.

Gurman, M4 çipli MacBook modellerinin 2024 yılının sonunda tanıtılabileceğini aktardı. 2024 yılının sonunda karşımıza çıkması beklenen iki farklı M4 çipli Mac modeli yer alıyor. Bu modellerden ilki ise 14 inç büyüklüğünde bir MacBook Pro modeli olacak.

2024 içinde tanıtılması beklenen diğer model ise 24 inçlik iMac olacak. M4 çipine sahip olması beklenen diğer Mac modelleri ise 2025 yılının ilk aylarında tanıtılacak. M4 Pro ve Max çipleri ile gelmesi beklenen 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modelleri ve M4 çipine sahip olması beklenen Mac mini ise 2025 yılının başında tanıtılabilir.

M4 çipi ile gelecek olan 13 ve 15 inçlik MacBook Air modelleri de 2025 yılının bahar aylarında karşımıza çıkabilir. 2025 yılının ikinci yarısından sonra ise yeni Mac Studio ve M4 Ultra çipine sahip olması beklenen Mac Pro modelinin tanıtılması bekleniyor.

Apple'ın merakla beklenen konferansı olan WWDC'nin bu yıl 10 Haziran tarihinde düzenleneceğini de hatırlatalım. Apple, WWDC 2024 çerçevesinde bir donanım sürprizi ile de karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.