Apple, M3 çipli yeni MacBook Air modellerini tanıttı

13 ve 15 inç büyüklüğüne sahip olan MacBook Air modelleri, M3 çipi ile birlikte güncellendi.
Apple, M3 çipli yeni MacBook Air modellerini tanıttı

Apple'ın yeni iPad ve Mac'leri tanıtmak için etkinlik düzenlemeyeceğini bugün sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse Apple, M3 çipini ilk olarak MacBook Pro ve iMac modelleri için geçtiğimiz Ekim ayında kullanıma sunmuştu. MacBook Pro ve iMac'in ardından ise M3 çipinin hem iPad Pro hem de MacBook Air modellerine de gelmesi bekleniyordu.

Beklenen oldu ve Apple, gücünü M3 çiplerinden alan yeni MacBook Air modellerini tanıttı. 13 ve 15 inç büyüklüğüne sahip olan MacBook Air modelleri, M3 çipi ile birlikte güncellendi. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre M3 çipe sahip olan MacBook Air modeli, M1 çipe sahip modelden yüzde 60’a kadar, Intel tabanlı en hızlı MacBook Air’den ise 13 kata kadar daha hızlı.

13 ve 15 inçlik MacBook Air modellerinin tasarım anlamında herhangi bir yenilik sunmadıklarını da ekleyelim. Gücünü M3 çipinden alacak olan yeni MacBook Air modelleri daha iyi bir pil performansı da sunacak. Apple'ın aktardığı bilgilere göre yeni MacBook Air modellerinin 18 saate varan bir pil performansı sunması bekleniyor.

Hem 13 hem de 15 inçlik ekran boyutları için 3'er farklı seçenek sunan yeni MacBook Air, ülkemizde 13 Mart tarihinde resmen satışa sunulacak. 13 inçlik yeni MacBook Air modeli 47 bin 499 TL, 15 inçlik yeni MacBook Air modeli ise 54 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.