Apple, yeni iPad ve Mac'leri tanıtmak için bir etkinlik düzenlemeyecek

Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, "Bahar" etkinliğini düzenlenmeyecek.
Apple, yeni iPad ve Mac'leri tanıtmak için bir etkinlik düzenlemeyecek

Yeni iPad ve Mac modellerinin önümüzdeki mart ayında düzenlenecek bir etkinlikle birlikte karşımıza çıkabileceğini geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, "Bahar" etkinliğini düzenlenmeyecek.

Kısacası, yeni iPad ve Mac modelleri herhangi bir etkinlik olmadan kullanıcılara sunulacak. Apple'ın yeni iPad Pro, iPad Air ve MacBook Air'i basın bültenleri aracılığıyla duyuracağı iddia ediliyor. Aslında bu durum çok şaşırtıcı değil, zira Apple geçtiğimiz sene de bu cihazlara özel bir etkinlik yapılmamıştı. 

Gurman, özel bir etkinlik planlanmasa bile önümüzdeki ay içinde Apple'ın çok fazla ürün tanıtılabileceğini söylüyor. Gurman'ın paylaştıklarına göre OLED ekranlı yeni iPad Pro modelleri, 2,9 inç iPad Air'in de dahil olduğu yeni iPad Air serisi, yeni M3 MacBook Air iPad Pro için yeni Apple Pencil ve Magic Keyboard bu ürünler arasında yer alıyor.

Bu ürünlerin ne zaman duyurulacağı konusunda ise Bloomberg, Apple'ın mart ayı sonunda, yeni donanımları destekleyen özel bir iOS 17.4 sürümü planladığını söylüyor. Gurman, "Cihazların mart ya da nisan ayında gelmesini bekliyorum." diyor.

Eğer Apple, gerçekten de söylediği gibi bir bahar etkinliği düzenlemezse şirketin bir sonraki büyük etkinliği haziran ayında gerçekleştirilecek WWDC olacak. Şirketin bu etkinlikte, yapay zeka odaklı güncellemeleri açıklaması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.