Tarım odaklı insurtech girişimi Pula, 20 milyon dolar yatırım aldı

20 milyon dolarlık yatırım turu, BlueOrchard tarafından yönetildi.
Tarım odaklı insurtech girişimi Pula, 20 milyon dolar yatırım aldı

Insurtech girişimi Pula, 20 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin B serisi yatırım turu, BlueOrchard tarafından yönetildi. Kenya merkezli şirketin yatırım turunda IFC, Bill&Melinda Gates Foundation ve Hesabu Capital yer aldı. 

2015 yılında Rose Goslinga ve Thomas Njeru tarafından faaliyete geçen Pula, özellikle Afrika, Asya ve Latin Amerika gibi gelişmekte olan pazarlardaki küçük çiftçiler için tarımsal sigorta erişimini artırmayı amaçlıyor. Girişim, böcek, mantar, bakteri, virüs veya yabani otlar gibi zararlılar, tarımsal hastalıklar ve hava olayları gibi risklerden kaynaklanan kayıplara karşı koruma sağlamak için çiftçilere sigorta poliçeleri sunuyor.

Pula, tarımsal sigorta hizmetleri sağlayarak küçük çiftçilerin karşı karşıya olduğu riskleri azaltıyor ve tarımsal üretimlerini güvence altına alıyor. Bu da çiftçilerin gelirlerini korumasına ve kalkınmışlık düzeyini artırmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, tarımsal sigorta, iklim değişikliği gibi faktörlerden kaynaklanan risklerle mücadelede önemli bir araç olarak ön plana çıkıyor. 

Özellikle Afrika kıtası, tarımın büyük ölçüde kırsal alanlarda gerçekleştiği ve çoğunlukla küçük ölçekli çiftçiler tarafından yürütüldüğü bir kıta olarak biliniyor. Bu çiftçiler, iklim değişikliği, hastalıklar, zararlılar ve doğal afetler gibi risklerle karşı karşıya kalıyor.

Pula'nın bu bölgedeki varlığı, çiftçilere uygun fiyatlı ve erişilebilir tarımsal sigorta hizmetleri sunarak, risklere karşı koruma sağlıyor ve tarımsal üretkenliği artırıyor. Şirketin şimdiye kadar 15,4 milyon çiftçiyi desteklediği bildiriliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.