Google Maps ve Google Aramalar'a seyahat planlarınızı kolaylaştıracak özellikler eklendi

Google, Arama'ya yeni çeviri özellikleri ve yapay zeka destekli gezi güzergahları eklerken, Maps'te seçilmiş öneriler sunuyor. 
Google Maps ve Google Aramalar'a seyahat planlarınızı kolaylaştıracak özellikler eklendi

Google seyahat odaklı yeni güncellemelerini duyurdu. Şirket, Arama'ya yeni çeviri özellikleri ve yapay zeka destekli gezi güzergahları eklerken, Maps'te seçilmiş öneriler sunuyor. 

Google Maps, bu haftadan itibaren ABD ve Kanada'daki 40'tan fazla şehirde öneri listeleri gösterecek. Öneri listeleri kapsamında kullanıcılar, yemek yiyebilecekleri ve ziyaret edebilecekleri yerleri keşfedebilecek. Google'ın algoritmik olarak oluşturduğu öneriler arasında, "Trending" listesi, "Top" listesi ve "Gems" listesi yer alıyor. haftalık olarak güncelenen "Trending" listesi, son zamanlarda popülerliği artan yerleri gösterirken,"Top" listesi tarihsel olarak popüler yerleri kullanıcılara sunuyor. "Gems" listesi ise görülmeye değer gizli mücevherler olan yerleri öne çıkıyor. Uygulama ayrıca Lonely Planet, The New York Times, The Infatuation ve OpenTable'ın tavsiye listelerini de sunacak.

Google Arama'da test edilen yeni bir üretimsel yapay zeka özelliği ise kullanıcılar seyahat fikirleri istediğinde örnek bir güzergah sunacak. Örnek güzergahta uçuş ve otel seçeneklerinin yanı sıra yerel turistik yerler ve yemek yenebilecek mekanlar için öneriler de bulunmakta. Google'ın paylaştığı bilgilere göre; önerilen konumlar hakkında işletme bilgileri, incelemeler ve fotoğraflar gibi ek bilgiler de sağlanacak. Buna ek olarak güzergahlar, Gmail, Dokümanlar veya Haritalar'a aktarılabilecek. Bu özellik şimdilik yalnızca Google'ın ücretsiz üretimsel arama deneyimi (Search Generative Experience -SGE) programına kaydolan kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

Google'ın yeni arama deneyimi Circle to Search ile merak ettiğiniz bir öğeyi telefon ekranınızda daire içine alarak arama yapabildiğiniz sizlere aktarmıştık. Circle to Search yeni çeviri özelliklerine kavuşuyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, ana sayfa düğmesine veya gezinti çubuğuna uzun basarak ve çevir simgesine dokunarak ekranlarındaki sayfaları tercüme edebilecek. Buna çevrimiçi bir menü veya yerel etkinlikler sayfası da dahil. 

Şu anda Pixel 7 Plus ve Samsung Galaxy S24 serisinde kullanılabilen Circle to Search, bu hafta daha fazla Android cihazda kendini gösterecek. Circle to Search'ün yeni çeviri özelliğinin ise önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.