Google'ın yeni arama deneyimi: Google Circle to Search

Google'ın yeni arama deneyimi Circle to Search ile merak ettiğiniz bir öğeyi telefon ekranınızda daire içine alarak arama yapabiliyorsunuz.
Google'ın yeni arama deneyimi: Google Circle to Search

Google, yeni arama deneyimi Circle to Search'ü tanıttı. Google'ın yeni arama deneyimi Circle to Search ile merak ettiğiniz bir öğeyi telefon ekranınızda daire içine alarak arama yapabiliyorsunuz. Circle, Google Lens'e benzerliğiyle dikkat çekiyor. Google uygulamasını açmak yerine, cihazınızın herhangi bir yerinde Arama yapmak için Circle'ı kullanabilirsiniz. 

Eğer üç düğmeli navigasyon kullanıyorsanız ana ekran düğmesine basarak özelliğe erişebilirsiniz. Aynı şekilde hareketle navigasyon kullanıyorsanız navigasyon koluna uzun basmanız yeterli. Özellik, o anda kullandığınız uygulamanın veya ekranın üstünde görünecek. Metinler ve görüntüler dahil olmak üzere bir konuyu daire içine alabilir, vurgulayabilir veya dokunabilirsiniz.

Bu yeni özellik, öncelikle Samsung'un yeni Galaxy S24 serisinin üç üyesi ve Google'ın Pixel 8 ve 8 Pro'su olmak üzere ilk olarak beş telefonda kullanıma sunuluyor. Ardından özelliğin diğer "premium" Android telefonlara gelmesi bekleniyor. 

Circle to Search özelliği kullanıcıların aramak yapmak için uygulamalar arası geçiş yapma külfetini ortadan kaldırır nitelikte. Ayrıca Circle to Search desteğini, Google'ın çoklu arama (multi-search) özelliğine yönelik bir güncelleme olarak tanımlamak da mümkün.

Görsel aramaları değiştirmenize imkan tanıyan mevcut bir Lens özelliği olan çoklu arama, görsel aramalara yeni kelime öbekleri eklemenizi sağlıyor. Kısacası arama için fotoğrafını çektiğiniz öğeler hakkında detaylar ekleyebiliyorsunuz. Gri bir pantolon görselinin yanına "siyah" kelimesini eklemek gibi. Circle to Search sayesinde ise görsel aramanızı geliştirmek için karmaşık sorular da ekleyebileceksiniz. Örneğin popüler bir sokak lezzetinin görselini daire içine alarak "Neden popüler?" diye sorabileceksiniz. 

Şu an için yalnızca ABD'deki kullanıcılara açılan güncellenmiş çoklu arama bugünden itibaren tüm Android ve iOS cihazlar için Google uygulamasında kullanılabilecek. Son dönemde yapay zeka özellikleriyle dikkat çeken Microsoft Bing ile rekabet eden Google, bu yeni arama deneyimi ile dikkatleri üzerine çekebilecek mi? Hep Birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.