Dijital lojistik platformu Tırport, Finberg liderliğinde yaklaşık 2 milyon dolar yatırım aldı

Tırport, Fibabanka iştiraki olan fintech odaklı girişim sermayesi Finberg’in liderliğinde yaklaşık 2 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital lojistik platformu Tırport, Finberg liderliğinde yaklaşık 2 milyon dolar yatırım aldı

Yüzde yüz Fibabanka iştiraki olan fintech odaklı girişim sermayesi Finberg’in liderliğinde yatırım turunu tamamlayan Tırport, yaklaşık 2 milyon dolar yatırım aldı.

Fibabanka da bu yatırımın bir parçası olarak, Tırport'un ödeme servislerinin çözüm ortağı oldu. Bu iş birliği sayesinde, Tırport ile çalışan kamyoncular, yüklerini teslim ettikten sonra 24 saat içinde Fibabanka aracılığı ile ödemelerini almaya başlayacak. Türkiye’de 350 binin üzerinde bireysel kamyon sahibi bulunuyor ve günde 400 bin FTL (Full Track Load) taşıma gerçekleşiyor. Tırport’un aracılık yaptığı bu ödeme hizmetinin sektördeki hizmet anlayışını dönüştürmesi bekleniyor.

Geliştirdiği artırılmış zekâ destekli teknolojilerle tüm dijital platformlardan (iOS, Android, web) hizmet veren Tırport, yüz bini aşkın üye kamyoncuya sahip.

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin yaptığı açıklamada, “Bu yatırımla Türkiye’deki lojistik sektörünün dijital dönüşümüne öncülük eden bir platformun büyümesine destek oluyoruz. Hem Türkiye'de hem de bölgede her geçen gün büyüyen lojistik sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırma misyonuyla hareket eden Tırport’a yaptığımız bu yatırımın, sağladıkları hizmetlerin daha gelişmesinde ve yurt dışına açılma çalışmalarını hızlandırmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert ise şöyle konuştu: "Fibabanka olarak, Tırport gibi yenilikçi ve teknoloji odaklı şirketlere yatırım yaparak Türkiye'nin girişimcilik ekosistemini desteklemeye ve girişimlerin fintek kaslarını güçlendirmeye devam ediyoruz. Tırport’un da ödemeler konusunda çözüm ortağı olarak, lojistik teknolojisiyle finansal teknolojinin gücünü birleştiren bir iş birliği yarattık. Bu iş birliğiyle pazarın hem büyümesine hem de dijital dönüşümüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.