Veri gözlemlenebilirliği girişimi Observe, 115 milyon dolar yatırım aldı

Sutter Hill Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna mevcut yatırımcılar Capital One Ventures ve Madrona'nın yanı sıra Snowflake Ventures katılım gösterdi. 
Veri gözlemlenebilirliği girişimi Observe, 115 milyon dolar yatırım aldı

Veri gözlemlenebilirliği girişimi Observe, B serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldı. Sutter Hill Ventures liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna mevcut yatırımcılar Capital One Ventures ve Madrona'nın yanı sıra veri alanında öne çıkan kurumlardan Snowflake'in yatırım kolu Snowflake Ventures katılım gösterdi. 

Snowflake Ventures'ın yatırım turuna ne kadar katkı sağladığı şu an için bilinmiyor. Ancak, şirketin CEO'su Sridhar Ramaswamy'nin Observe'ün yönetim kurulunda yerini alması bekleniyor. Bu noktada Snowflake ve Observe'ün uzun süredir birlikte çalıştığını belirtmekte fayda var. Zira Observe, platformunun temeli olarak Snowflake'in veri bulutunu kullanıyor. 

Paylaşılan bilgilere göre; bu yeni yatırım turu ile birlikte girişimin değerlemesi şirketin 4 sene önceki A serisi yatırım turundan 10 kat daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Pitchbook verilerine göre A serisi değerlemesi 35 milyon doların biraz altında. Bu da bizlere B serisi yatırım turu değerlemesinin 350 milyon dolara yaklaştığını gösteriyor. Şirket, ayrıca farklı yatırım etkinliklerinde yaklaşık 205 milyon dolar topladı. Böyle bakıldığında değerlemenin 400 milyon dolara ulaştığını söyleyebiliriz. 

Girişimin detayları 

Günümüzde özellikle kurumsal şirketler için veri yönetimi gittikçe daha karışık bir hal alıyor. Şirket içi yazılımları bırakarak buluta yönelen şirketler, yüksek yönetim ve kullanım maliyetleriyle karşı karşıya kaldı. Bununla beraber, kurumsal teknoloji yığınları için onlarca uygulama günün her saati çalışıyor. 

Bu süreçte günlükleri, ölçümleri ve izleri de kapsayan telemetri verileri genellikle silo halinde kalıyor. Ekipler, farklı araçları kullanarak her şeyi ilişkilendirmeye çalışırken, uygulama kesinti süresi gibi potansiyel olayları belirlemeyi de hedefliyor. Ancak uygulama yüzey alanı büyüdükçe, kuruluşlar için bu veri gözlemlerini yapmak daha da zorlaşıyor.

2017 yılında bu zorluğun farkına varan Snowflake, Splunk, Wavefront ve Roblox yöneticileri çözüm olarak Observe'ü kurdu. Tüm telemetri verilerini tek bir yerde toplayan Observe, merkezi bir veri gölü olarak konumlanıyor. Böylece kullanıcılara ilgili bağlamı sunacak bir "veri grafiği" sunuluyor. Kullanıcılar da verileri kolayca analiz edilebiliyor.

Girişimin öne çıkan verileri

Girişimin paylaştığı verilere göre; bir yıl öncesine kıyasla yılık tekrarlanan geliri yüzde 171 arttı. Observe'ün net gelir tutma oranı ise önceki yıla kıyasla yüzde 174 artış gösterdi. 

Observe'ün rakipleri arasında Cisco'nun satın aldığı Splunk ve Datadog yer alıyor. Girişim, aldığı yatırım ile ekibini genişletmeyi ve Kuzey Amerika'daki varlığını büyütmeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.