Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 2,75 milyar dolar yatırım yaptı

Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 2,75 milyar dolar yatırım yaptı. Böylece Amazon'un Anthropic'e yaptığı yatırım 4 milyar dolara ulaştı.
Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 2,75 milyar dolar yatırım yaptı

Amazon, geçtiğimiz sene Anthropic'e 4 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Teknoloji devi bu kapsamda şirkete, ilk etapta 1,25 milyar dolar yatırım yapmıştı. Amazon şimdi de 2,75 milyar dolarla, Anthropic'e yaptığı yatırımı söz verdiği gibi 4 milyar dolara çıkardı.

Şirketten yapılan açıklamada, Amazon'un şirketteki azınlık hissesini koruyacağı ve Anthropic'in yönetim kurulunda yer almayacağı belirtildi. Bir kaynağa göre bu anlaşma ile Anthropic'in değeri 18,4 milyar dolara ulaştı.

Anthropic'in ürünü hem kurumsal hem de tüketici dünyasında OpenAI'ın ChatGPT'siyle doğrudan rekabet ediyor. Amazon yatırımının haberi ise Anthropic'in şimdiye kadarki en hızlı ve en güçlü olduğunu söylediği en yeni yapay zeka modelleri paketi olan Claude 3'ü piyasaya sürmesinden haftalar sonra geldi. Şirket, yeni modellerinin, OpenAI'ın GPT-4'ünü ve Google'ın Gemini Ultra'sını lisans düzeyinde bilgi, lisansüstü düzeyde akıl yürütme ve temel matematik gibi sektörel kıyaslama testlerinde geride bıraktığını söyledi.

AWS bulut sağlayıcısının veri ve yapay zeka başkan yardımcısı Swami Sivasubramanian, "Üretimsel yapay zeka, çağımızın en dönüşümsel teknolojisi olmaya aday ve Anthropic ile stratejik iş birliğimizin müşterilerimizin deneyimlerini daha da geliştireceğine inanıyor ve sırada ne olduğunu merakla bekliyoruz" dedi.

Bu yatırım, teknolojiye yönelik artan kamu ve iş dünyası ilgisinin ortasında büyük teknoloji şirketlerinin yapay zeka girişimlerine nasıl harcama yaptıklarına dair güzel bir örnek.

Bu arada Anthropic ile ilgilenen tek teknoloji devi Amazon değil. Google'ın da Anthropic'e 2 milyar dolara kadar yatırım yapmayı kabul ettiği belirtilmiş ve yeni yatırımın Google'ın Microsoft ile rekabetinde, şirketi oldukça önemli bir noktaya taşıyacağı açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.