GTA'nın sahibi Take-Two, Gearbox Entertainment'ı 460 milyon dolara satın alıyor

Take-Two, İsveçli Embracer Group AB ile ABD'li oyun geliştiricisi Gearbox Entertainment'ı 460 milyon dolara satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu.
GTA'nın sahibi Take-Two, Gearbox Entertainment'ı 460 milyon dolara satın alıyor

Yan kuruluşu Rockstar aracılığıyla popüler olan "Grand Theft Auto (GTA)" serisinin sahibi olan Take-Two, İsveçli Embracer Group AB ile ABD'li oyun geliştiricisi Gearbox Entertainment460 milyon dolara satın almak üzere anlaşmaya vardığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Take-Two'nun işlemi tamamen yeni ihraç edilecek hisselerle finanse edeceği ve bu hisselerin sayısının işlemin kapanış tarihinden önceki hisselerinin beş günlük ortalama fiyatına göre hesaplanacağı belirtildi. Borderlands serisiyle tanınan Gearbox, Take-Two bünyesinde bir stüdyo olarak faaliyet gösterecek ve yönetim ekibiyle birlikte kurucu ve CEO Randy Pitchford tarafından yönetilmeye devam edecek. 

Toplam üç ana oyunu ve birkaç yan serisi bulunan Borderlands, Take-Two'nun 2K birimi aracılığıyla yayınlanıyor. Serinin yaklaşık 80 milyon kopya sattığı ve film uyarlamasının da Lions Gate Entertainment tarafından geliştirildiği belirtiliyor.

Take-Two Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Strauss Zelnick, "Gearbox'ı satın almamız Take-Two için heyecan verici bir an ve sektör lideri yaratıcı yeteneklerimizi ve ikonik Borderlands serisi de dahil olmak üzere sahip olduğumuz fikri mülkiyet portföyümüzü güçlendirecek. Bu birleşme, Gearbox ile mevcut projelerimizin finansal profilini geliştiriyor ve Gearbox'ın heyecan verici girişimlerinin tamamında Take-Two'nun tüm kaynaklarından yararlanarak uzun vadeli büyümeyi artırma fırsatını ortaya çıkarıyor." dedi.

Ancak Take-Two'nun odak noktası 2025'te çıkması planlanan GTA 6. Zira oyun için, tüm zamanların en çok satan video oyunları arasında yer alan ve Take-Two için on yılı aşkın bir süredir önemli bir gelir kaynağı olan GTA 5'in uzun süredir beklenen devamı diyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.