Adobe'nin yeni yapay zeka destekli reklam oluşturma platformu: GenStudio

GenStudio sayesinde kullanıcılar, marka kitlerine, metin rehberliğine ve önceden onaylanmış varlıklara erişebiliyor. 
Adobe'nin yeni yapay zeka destekli reklam oluşturma platformu: GenStudio

Geçtiğimiz ay müzik odaklı yapay zeka aracı Project Music GenAI Control'ü tanıtan Adobe, yeni yapay zeka destekli reklam oluşturma platformu GenStudio'yu duyurdu. Platform, şirketin üretimsel yapay zeka araçlarını kullanmayı kolaylaştırıyor.

GenStudio, arka planlar oluşturabilen ve genel tonun markaya uygun kalmasını sağlayan pek çok üretimsel yapay zeka destekli araç sunuyor. GenStudio sayesinde kullanıcılar, marka kitlerine, metin rehberliğine ve önceden onaylanmış varlıklara erişebiliyor. 

GenStudio'nun sunduğu araçlar ile kullanıcılar e-posta kampanyalarının yanı sıra Facebook, Instagram ve LinkedIn gibi sosyal medya platformları için hızlı bir şekilde reklam oluşturabiliyor. GenStudio kullanıcılara hangi özelliklerin, oluşturulan varlıkların ve kampanyaların en iyi performansı gösterdiğini gösterecek. Adobe'nin paylaştığı bilgilere göre, bu özellikler, daha sonra diğer kampanyalar için yapay zeka istemlerini yönlendirmek üzere kullanılabilecek. 

Şu anda alpha sürümünde olan GenStudio'nun bu yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıcılara açılması planlanıyor. Adobe, GenStudio kapsamında sabit bir fiyatlandırma ile ilerlemeyi düşünmüyor. Bunun yerine fiyat politikası şirketlere göre değişecek. 

Adobe Experience Platform'un yapay zeka asistanı 

Adobe, GenStudio'nun yanı sıra müşteri deneyimi yönetim platformuna yapay zeka destekli bir chatbot ekledi. Adobe Experience Platform'un yapay zeka asistanı, Experience Cloud uygulamalarını kullanırken teknik sorulara yanıt verebilecek. Bunun yanında yapay zeka asistanı, görevleri otomatize ederken, performans verilerini çekebilecek ve hedef kitleleri gruplayarak belirli tanıtım içeriklerine daha iyi yanıt verebilecek. 

Firefly Services

Adobe ayrıca Firefly Services'i de tanıttı. Firefly Services çatısı altında 20'den fazla yapay zeka destekli araç sunuluyor. Bu araçlar tekrar eden yaratıcı görevleri otomatikleştirmek için kullanılabilecek. Söz konusu yaratıcı görevlere örnek vermek gerekirse, görüntüleri yeniden boyutlandırma ya da arka planları genişletme gibi görevlerden bahsedebiliriz.

Firefly güncellemeleri

Bu arada Adobe'nin yapay zeka modeli Firefly'ın yeni güncellemeleriyle gündeme geldiğini belirtelim. Güncellemer kapsamında hayata geçen yapı referansı, kullanıcıların oluşturulan içeriğin düzenini etkileyecek bir görüntü yüklemelerine imkan tanıyor. Aynı şekilde diğer şirketlerin kendi Firefly sürümlerini eğitmelerine olanak tanıyan yeni Özel Modeller de kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor. 

Tüm bunların yanı sıra Adobe, Microsoft ile yeni bir ortaklığa imza atıyor. Ortaklık kapsamında Experience Cloud platformundaki iş akışları ve iç görüleri, Copilot'ın Microsoft 365 için olan sürümü ile entegre edilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.