Adobe'den müzik odaklı yapay zeka aracı: Project Music GenAI Control

Project Music GenAI Control, kullanıcıların metin komutlarını kullanarak müzik oluşturmasına ve ardından bu sesi düzenlemesine olanak tanıyor.
Adobe'den müzik odaklı yapay zeka aracı: Project Music GenAI Control

Adobe, kişilerin herhangi bir profesyonel ses deneyimi olmadan müzik oluşturmasına ve özelleştirmesine yardımcı olmayı amaçlayan üretimsel yapay zeka aracını tanıttı. Project Music GenAI Control adı verilen araç, kullanıcıların metin komutlarını kullanarak müzik oluşturmasına ve ardından özel düzenleme yazılımına geçmeden bu sesi düzenlemesine olanak tanıyor.

Kullanıcılar Project Music GenAI Control'ü kullanarak tempo, yoğunluk, tekrar eden kalıplar ve yapı gibi istemleri ayarlayabiliyorlar. Aynı zamanda bir parçayı alıp dilediğince uzatabiliyor veya müziği remiksleyebiliyorlar.

University of California ve Carnegie Mellon'daki araştırmacılarla iş birliği içinde geliştirilen Project Music GenAI Control, ilerleyen dönemde herkesin kullanımına açılabilir. Ancak Adobe'nin ses ve video yapay zeka araştırmaları başkanı Gautham Mysore, platformun henüz bir kullanıcı arayüzüne bile sahip olmadığını, şimdilik araştırma aşamasında olduğunu söyledi.

Google'ın MusicLM'i ve Meta'nın açık kaynaklı AudioCraft'i gibi benzer araçlar halihazırda mevcut veya geliştiriliyor olsa da bunlar kullanıcıların yalnızca metin komutları aracılığıyla ses oluşturmasına izin veriyor ve müzik çıktısını düzenlemek için çok az destek sağlıyor. Bu da istenen sonuçları elde edene kadar sıfırdan ses üretmeye devam edilmesi ya da ses düzenleme yazılımı kullanarak bu düzenlemeleri kişinin kendisinin yapması gerektiği anlamına geliyor. Adobe'nin aracı, gerçek anlamda piyasaya sürülürse buna kökten bir çözüm sunacak gibi duruyor. 

Adobe'nin üzerinde çalıştığı diğer deneylerle birlikte Project Music GenAI'ın gelişimini Adobe Labs web sitesinden takip edebilmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.