Kripto cüzdanlarını denetleyen girişim: Kychain.io

Blockchain analiz aracı Kychain.io, kripto para kullanıcılarına daha güvenli bir alan yaratmayı amaçlıyor.
Kripto cüzdanlarını denetleyen girişim: Kychain.io

Blockchain analiz aracı Kychain.io, herhangi bir kripto cüzdan adresinin geçmişini, faaliyetlerini ve potansiyel risklerini detaylı raporlar aracılığıyla ortaya çıkarıyor. Girişim, son kullanıcının AML servislerine erişimi olmaması nedeniyle bu tür bir alternatif geliştirdiğini belirtiyor. Ayrıca Kychain.io, bireylerle beraber kurumlara da API bazlı destek vermeyi hedefliyor.

Şu anda Bitcoin, Ethereum, Tron, Ada (Cardano), Matic (Polygon) ağlarında analiz yapabilen Kychain.io, yeni ağları da gün geçtikçe desteklemeye devam edecek. 

Burak Budak tarafından kurulan girişim, BAT (Blockchain Analysis Technologies) Yazılım A.Ş.'nin ilk ürünü olarak hayata geçti. Ürün toplamda 3 kişilik çekirdek bir ekip ile 2023'ün Aralık ayının sonlarında geliştirilmeye başlandı. Kychain.io'nun Coinfirm ve Bitquery ile partnerliğe sahip olduğunu ekleyelim. Ayrıca girişim, şu anda kurumsal ortaklık için hukuk büroları ve yerel borsalar ile de görüşüyor. 

Girişimin öne çıkan özellikleri

Kychain, cüzdan adreslerinin arkasındaki gerçek kişileri ve kuruluşları, geçmişteki işlemleri ve ilişkileri açığa çıkarıyor. Böylece yatırımcıların ve diğer paydaşların bilinçli kararlar vermelerini sağlıyor. Ürünün gelişmiş risk puanlama sistemi, her cüzdan adresine ilişkin potansiyel riskleri net ve anlaşılır bir şekilde gösteriyor. Bu sayede platform, yatırımcı ve borsaların riskleri yönetmelerine yardımcı oluyor. 

Platformda sunulan kapsamlı veri görselleştirmeleri, kullanıcıların karmaşık blockchain verilerini kolayca anlamasını sağlarken, bu verilerin analiz edilmesi de mümkün oluyor. Bu arada Kychain'in 33 binden fazla blockchain varlığını takip ettiğini belirtelim. Takip edilen tokenler ve ağlar içinde yüzde 98'lik bir kapsam sunuluyor. 

Burak Budak'a Kychain'in rakiplerini sorduğumuzda ise global ölçekte AML & Money Traveling çözümleri sunan B2B platformlar bulunduğunu fakat birebir Kychain'in sunduğu B2C çözümü ile karşılaşmadıkları cevabını aldık. Budak'ın aktardıklarına göre; cüzdan skoru paylaşan Arkham gibi projeler bulunsa da bu projeler, skora dair detay paylaşmıyor. Kychain ise partnerleri aracılığıyla global veri tabanlarında olabilecek en güncel ve detaylı bilgiyi alarak kullanıcılarla paylaşıyor. 

Budak'ın söz ettiği global B2B çözümler arasında ise Elliptic, Chainalysis ve Coinfirm yer alıyor. Girişimi kendi sermayesiyle kuran Burak Budak, yakın zamanda yakınlarının katıldığı bir "friends & family" yatırım turunu tamamladığını belirtiyor.

Girişimin gelir modeli 

Girişim, B2C olarak kullandıkça öde (pay as you go) modeliyle çalışıyor. Böylece kullanıcılar, bireysel olarak diledikleri cüzdan ile rapor oluşturabiliyor. Kullanıcılar, oluşturdukları rapor başına bir ödeme yapıyor.

Girişim, açılışa özel ilk 2 bin raporu 2.90 dolar olarak fiyatlandırıyor. Burak Budak'ın belirttiğine göre, daha sonra rapor başına 9.90 dolar gibi bir fiyatlandırma ile ilerlenecek. Girişim, B2B müşterileri için ise kuruma özel çözümler ve fiyatlandırmalar sunulabilen API bazlı bir yapı hazırlıyor.

Kychain, ödemeleri Web3 platformları aracılığıyla kabul ediyor. Coinbase Commerce altyapısı ile kullanıcılar, farklı ağlarda diledikleri gibi ödemelerini yapabilirken, en düşük gaz ücretini (gas fee) seçerek daha az maliyetle ilerleyebiliyor. 

Girişimin gelecek planları

Şu anda Minimum Viable Product (MVP) aşamasında olan Kychain, yakın zamanda yeni özellikler sunmayı planlıyor. Bu yeni özellikler arasında, Cross Wallet Check (çapraz cüzdan kontrolü) ve Wallet Notification (cüzdan bildirimleri) yer alıyor.

Girişimin hedefleri arasında, son dönemde çok konuşulan regülasyonlara uyum sürecini de hem kullanıcılar hem de kurumlar için hızlandırmak ve kolaylaştırmak yer alıyor. 

Kychain'in kısa vadede hedefi AML & Money Traveling ve regülasyon konularında hızlı çözümler sunarak rakiplerinden sıyrılmak ve akla gelen ilk platform olmak. Uzun vadede ise sunacağı yeni özelliklerle beraber blockchain analiz araçları arasında önemli bir yere sahip yüzde 100 Web3 şirketi olmak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.