Projelerinizde kullanabileceğiniz 3 yapay zeka müzik üretim aracı

Projelerinizde kullanabileceğiniz 3 farklı yapay zeka müzik üretim aracına gelin birlikte bakalım. 
Projelerinizde kullanabileceğiniz 3 yapay zeka müzik üretim aracı

Yapay zeka müzik üretim araçları gün geçtikçe popülerlik kazanıyor. Projelerinizde kullanabileceğiniz 3 farklı yapay zeka müzik üretim aracına gelin birlikte bakalım. 

@webrazzi

Projelerinizde kullanabileceğiniz 3 farklı yapay zeka müzik üretim aracı #webrazzi #yapayzeka #müzik

♬ orijinal ses - Webrazzi

Google'dan yapay zeka destekli müzik oluşturma aracı: MusicFX

Metinsel komutlar ile şarkı oluşturmanızı sağlayan MusicFX, komutlara ekleyebileceğiniz alternatif anahtar kelime önerilerine de yer veriyor. MusicFX'e, Google AI Test Kitchen üzerinden erişmek mümkün. Şirketin paylaştığı bilgilere göre; aracın piyasaya sürüldüğü günden bu yana kullanıcılar araç ile 10 milyondan fazla parça üretti. Aracın varsayılan ayarı, 30 saniyelik iki versiyon oluşturuyor. Bununla beraber parçaları 50 ya da 70 saniyeye uzatma seçenekleri sunuyor.

Yapay zeka müzik editörü: Sonauto

Y Combinator girişimlerinden olan Sonauto'dan bir Sezen Aksu, Elvis Presley ya da Frank Sinatra şarkısı oluşturmasını isteyebiliyorsunuz. Bunun karşılığında Sonauto, hemen şarkı sözleri oluşturuyor ve 3 farklı beste seçeneği sunuyor.

Ryan Tremblay ve Hayden Housen tarafından kurulan Sonauto'da şarkı üretmek için öncelikle bir proje oluşturmanız gerekiyor. Proje oluşturduktan sonra metinsel komutlar aracılığıyla ürettiğiniz şarkılar, projenin altında yer alıyor. Üretilen şarkıları paylaşılabilir bağlantılar üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca şarkıyı video ve ses formatlarında indirmeniz de mümkün.

Kendi müziklerinizi oluşturmanızı sağlayan yapay zeka aracı: Suno

Yapay zeka aracı Suno'yu kullanarak bestelerle birlikte şarkı sözleri de üretebiliyorsunuz. Ayrıca kendi şarkı sözlerinizi platforma yükleyerek, bu şarkı sözlerine eşlik edecek bir beste oluşturabilirsiniz. Ürettiğiniz şarkının tarzını yazacağınız komutlarla ya da rastgele tarz oluşturma butonuyla değiştirebiliyorsunuz.

Ayrıca oluşturduğunuz kesitleri devam etme özelliği ile uzatabiliyorsunuz. Bu özelliği kullandığınızda kliplere 60 saniye daha ekleyebiliyorsunuz. Bu noktada birden fazla kesit ekleyebileceğinizi belirtmekte de fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.