Kendi müziklerinizi oluşturmanızı sağlayan yapay zeka aracı: Suno

Suno, metinsel komutlarla kendi müziklerinizi üretmenizi sağlıyor. Suno'yu kullanarak bestelerle birlikte şarkı sözleri de üretebiliyorsunuz.
Kendi müziklerinizi oluşturmanızı sağlayan yapay zeka aracı: Suno

Ekibi müzisyenlerden ve yapay zeka uzmanlarından oluşan yapay zeka girişimi Suno, metinsel komutlarla kendi müziklerinizi üretmenizi sağlıyor. Bunun için Suno'ya ne konuda ve ne tarzda bir şarkı yapmak istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Komut başına 2 şarkı üretimi gerçekleşiyor. 

Suno'yu kullanarak bestelerle birlikte şarkı sözleri de üretebiliyorsunuz. Ayrıca kendi şarkı sözlerinizi platforma yükleyerek, bu şarkı sözlerine eşlik edecek bir beste oluşturabileceğinizi de belirtelim. Ürettiğiniz şarkının tarzını yazacağınız komutlarla ya da rastgele tarz oluşturma butonuyla değiştirebiliyorsunuz.

Ayrıca oluşturduğuz kesitleri devam etme özelliği ile uzatabiliyorsunuz. Bu özelliği kullandığınızda kliplere 60 saniye daha ekleyebiliyorsunuz. Bu noktada birden fazla kesit ekleyebileceğinizi belirtmekte de fayda var. 

@webrazzi

Kendi müziklerinizi oluşturmanızı sağlayan yapay zeka aracı: Suno #webrazzi #yapayzeka #müzik #beste #sunoai

♬ orijinal ses - Webrazzi

Bu arada ürettiğiniz müzikleri video ve ses formatında indirmenin yanı sıra paylaşım butonu aracılığıyla başkalarıyla da paylaşabilirsiniz. Eğer yazdığınız komutlarda şarkının hangi dilde olması gerektiğini belirtirseniz, farklı dilde şarkılar üretebilirsiniz. Örneğin ben "Türkçe aşk şarkısı yap" komutuyla Yalnızlık ve Aşkın Dansı başlıklı iki şarkı elde ettim. 

Bunlara ek olarak Suno AI’ın yapay zeka müzik kütüphanesinden yararlanabileceğinizi de ekleyelim. Bu kütüphaneden beğendiğiniz müzikleri seçebilirsiniz. 

Suno'nun ücretsiz sürümünün yanında Pro ve Premier olmak üzere 2 farklı abonelik çeşidi bulunmakta. Yıllık ödeme kapsamında Pro sürümü aylık 9 dolar, Premium sürümü ise aylık 24 dolar karşılığında kullanıcılarla buluşuyor. Eğer Suno'ya abone olduysanız, ürettiğiniz şarkıların sahipliği size ait oluyor. Ancak ücretsiz sürümde şarkıların sahibi Suno oluyor. 

Ücretsiz sürümde kullanıcılara 10 şarkıya denk gelen günlük 50 kredi tanımlanırken, Pro sürümde 500 şarkıya denk gelen aylık 2 bin 500 kredi, Premium'da ise 2 bin şarkıya denk gelen aylık 10 bin kredi veriliyor. Daha önce Meta, TikTok ve Kensho gibi teknoloji şirketlerinde çalışan Suno ekibi, bu ürün ile herkesin harika müzik yapabileceği bir gelecek inşa ettiklerini dile getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.