Yapay zeka müzik editörü: Sonauto

Yapay zeka müzik editörü Sonauto, metinsel komutları şarkı sözlerine ve dilediğiniz tarzda şarkılara dönüştürüyor.
Yapay zeka müzik editörü: Sonauto

Yapay zeka müzik editörü Sonauto, metinsel komutları şarkı sözlerine ve dilediğiniz tarzda şarkılara dönüştürüyor. Melodia isimli temel model sayesinde kullanıcılar müzik bilgisine ihtiyaç duymadan şarkı üretebiliyor.

Y Combinator girişimlerinden olan Sonauto'dan bir Sezen Aksu, Elvis Presley ya da Frank Sinatra şarkısı oluşturmasını isteyebiliyorsunuz. Bunun karşılığında Sonauto, hemen şarkı sözleri oluşturuyor ve 3 farklı beste seçeneği sunuyor. Sonauto şarkıyı oluştururken izlediği yolu da belirtiyor. Örneğin, Sezen Aksu'dan bir aşk şarkısı oluşturmasını istediğimizde, Sonauto  "Sezen Aksu'dan piyano ve yumuşak yaylı çalgılar içeren bir balad." ifadesini kullanıyor ve ekliyor: 

Düzenleme, piyanonun melodiye öncülük etmesiyle duygusal derinliğe izin veriyor. Sezen Aksu'nun vokalleri duygusal, etkileyici bir ruha sahip. Müzikte derin bir özlem ve tutku duygusu var.

Ryan Tremblay ve Hayden Housen tarafından kurulan Sonauto'da şarkı üretmek için öncelikle bir proje oluşturmanız gerekiyor. Proje oluşturduktan sonra metinsel komutlar aracılığıyla ürettiğiniz şarkılar, projenin altında yer alıyor. Üretilen şarkıları paylaşılabilir bağlantılar üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca şarkıyı video ve ses formatlarında indirmeniz de mümkün. Video formatında indirdiğinizde şarkı sözlerinin de ekranda aktığı bir videoya kavuşuyorsunuz. 

Son olarak Google hesabınızla giriş yaparak aracı kullanabildiğinizi de belirtelim. Arzu ederseniz, üretilen şarkılara ait sözleri ya da komutları düzenleyebiliyorsunuz. 

Şirketin Ella Fitzgerald tarzında oluşturduğu içerik ilkeleri de oldukça ilgi çekici olsa da; müzik üretimi konusunda daha önce paylaştığımız Suno'dan faydalanmak daha net çıktılar elde etmenizi sağlayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.