Uygulama analiz firması Sensor Tower, Data.ai'ı satın aldı

Sensor Tower, en büyük rakibi konumundaki Data.ai'ı satın alarak sektördeki konumunu sağlamlaştırdı.
Uygulama analiz firması Sensor Tower, Data.ai'ı satın aldı

Mobil veri ve analitik platformu olan App Annie'nin adını Data.ai olarak değiştirdiğini 2022 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Data.ai, rakibi konumundaki uygulama analiz firması Sensor Tower tarafından satın alındı.

Sensor Tower ve Data.ai arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Sensor Tower tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Data.ai'yı satın alabilmek için Bain Capital'dan kredi aldı.

Hatırlatmak gerekirse Sensor Tower ve Data.ai şirketleri, mobil uygulamaların performanslarını yakından takip ederek konu ile ilgili çeşitli analizler sunuyor. Bu şirketlerin sunduğu analizlerin odağında ise mobil uygulamaların ne kadar indirildiği, kaç aktif kullanıcıya sahip olduğu veya uygulama içi gelirlerinin ne seviyede olduğu da yer alıyor.

Sensor Tower, en büyük rakibi konumundaki Data.ai'ı satın alarak sektördeki konumunu daha da sağlamlaştırmış oldu.  Sensor Tower tarafından aktarılan bilgilere göre, satın alma anlaşmasının bir parçası olarak Data.ai ekibinden bazı çalışanları işten çıkarılacak. Söz konusu işten çıkarmalardan etkilenmeyecek olan çalışanlar ise Sensor Tower ekibine dahil olacak.

Data.ai'ın toplamda 400 kişilik bir ekibe sahip olduğunu da ekleyelim. 2010 yılında Bertrand Schmitt, Bjorn Stabell ve Ted Krantz tarafından San Francisco'da kurulan Data.ai, bugüne kadar 150 milyon doların üzerinde yatırım topladı. Sensor Tower ile birlikte uygulama analiz pazarının en güçlü oyuncusu konumunda yer alan Data.ai'ın yıllık tekrarlayan geliri ise 100 milyon dolar seviyesinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.