Telegram, tahvil satışı yoluyla 330 milyon dolar elde etti

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, kendi Telegram kanalında yaptığı açıklamada, şirketin geçen hafta tahvil satışı yoluyla 330 milyon dolar elde ettiğini söyledi.
Telegram, tahvil satışı yoluyla 330 milyon dolar elde etti

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri diyebileceğimiz, 900 milyondan fazla kullanıcıya sahip Telegram'ın halka arza hazırlandığını, geçtiğimiz hafta sizlerle paylaşmıştık. Şirket, şimdi de yeni bir haberle gündemimizde. 

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, şirketin geçen hafta tahvil satışı yoluyla 330 milyon dolar elde ettiğini söyledi. Durov, kendi Telegram kanalında yaptığı açıklamada, tahvil arzına aşırı talep olduğunu ve tahvil şartlarının şirket için uygun olduğunu belirtti. Pavel Durov, "Tahvillerimize yönelik artan talep, global finans kuruluşlarının Telegram'ın kitle ve para kazanma konusundaki büyümesine değer verdiğini gösteriyor" dedi.

Pavel Durov, Financial Times'a verdiği bir röportajda şirketin borsaya açılmaya yaklaşırken gelecek yıl kârlı olmayı umduklarını söylemişti.

Telegram, geçtiğimiz yıl da 210 milyon dolar değerinde tahvil ihraç etmişti. Dubai merkezli şirket, son birkaç yılda reklamlar, blockchain'de kullanıcı adı satışları ve premium abonelikler de dahil olmak üzere birçok farklı yoldan gelir elde etmeye başlamıştı. Şirket, bu ayın başlarında ise kişisel kullanıcıların bir abonelik ücreti ödeyerek hesaplarını işletme hesaplarına dönüştürebileceklerini duyurmuştu.

2013 yılında kurulan Telegram, bugüne kadar 2,9 milyar doların üzerinde yatırım aldı. Şirketin halka arzının tarihi ise şu anda net olmasa da Telegram'ın halka arzının 2026 yılından önce gerçekleşmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.