Stripe'ın değerlemesi, çalışanların hisse satışı anlaşmasıyla 65 milyar dolara ulaştı

Stripe, I serisi yatırım turuna kıyasla değerlemesini yüzde 30 artırdı. Bu anlaşmayla birlikte şirketin halka arzının gelecek yıla kadar ertelenmesi bekleniyor.
Stripe'ın değerlemesi, çalışanların hisse satışı anlaşmasıyla 65 milyar dolara ulaştı

Geçen yıl I serisi yatırım turunda 6.5 milyar dolar yatırım alan Stripe'ın yeni değerlemesinin 50 milyar dolar olduğunu sizlere aktarmıştık. Ödeme altyapısı devi Stripe, çalışanların hisselerini nakde çevirmelerine olanak tanıyacak bir anlaşmayla değerlemesini 65 milyar dolara yükselttiğini açıkladı.

Böylece şirket, I serisi yatırım turuna kıyasla değerlemesini yüzde 30 artırdı. Öte yandan bu yeni değerlemenin, şirketin 2021'in Mart ayında 95 milyar dolara ulaşan değerlemesinin altında kaldığını belirtmekte fayda var.

Bununla birlikte Stripe'ın merakla beklenen halka arzının daha da ileri bir tarihte gerçekleşmesi ihtimali ortaya çıktı. 2024 yılında gerçekleşmesi beklenen halka arz, bu anlaşmayla birlikte gelecek yıla kadar ertelenmiş olabilir. 

Anlaşmanın detayları 

Şirkete yakın kaynakların aktardıklarına göre; Stripe ve Stripe'ın bazı yatırımcıları, mevcut ve eski Stripe çalışanlarının hisselerinin 1 milyar dolardan fazlasını satın almak üzere anlaştı. 

Anlaşmaya katılım gösteren tüm yatırımcılar açıklanmamış olsa da; paylaşılan duyuruda Sequoia Capital Yönetici Ortağı Roelof Botha'nın açıklamaları da yer aldı. Bununla birlikte Goldman Sachs'ın büyüme sermayesi fonunun da anlaşmaya katıldığı aktarılıyor

Paylaşılan bilgilere göre; anlaşma, şirketin kurucuları Patrick ve John Collison'ın eski çalışanlarına verdiği her yıl likidite sağlama taahhüdünün bir parçası. Şirkete yakın kaynaklar, bu taahhüdün çerçevesinin, daha çok düzenli olarak likidite sağlamak olduğunu belirtiyor. Buna göre söz konusu anlaşmanın her yıl gerçekleşmesi gerekmiyor. Yine de şirketin, önümüzdeki dönemde değerlemesini artırmak üzere aynı yöntemi izlemesi ihtimal dahilinde. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.