Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesi iptal edildi

2014 yılından bu yana Project Titan ismi ile birlikte geliştirilen Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi, yolun sonuna geldi.
Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesi iptal edildi

Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz yıllarda pek çok kez sizlere aktarmıştık. 2014 yılından bu yana Project Titan ismi ile birlikte geliştirilen Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesi, yolun sonuna geldi.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, Project Titan'ı sonlandırdı. Kısacası Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesi yaklaşık 10 yıllık çalışmanın ardından rafa kaldırıldı.

Project Titan'ın sonlandırılma kararının büyük otomobil üreticilerinin elektrikli araçlara olan yatırımlarını yeniden değerlendirdiği bir döneme denk geldiğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Mercedes, geçtiğimiz günlerde 2030 yılından sonra sadece elektrikli otomobiller satma kararından vazgeçmişti.

Apple'ın Project Titan'ı sonlandırma kararının ani bir karar olduğunu da paylaşalım. Bloomberg'in geçtiğimiz Ocak ayında paylaştığı son raporunda Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili 2028 yılında tanıtabileceği paylaşılmıştı.

Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesinde yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı tahmin ediliyor. Projenin sonlandırılması ile birlikte Project Titan için çalışan kişiler ise Apple'ın yapay zeka biriminde çalışmaya başlayacak. Çalışanların John Giannandrea tarafından yönetilen üretimsel yapay zeka birimine katılmaları bekleniyor. 

Project Titan ekibinin üretimsel yapay zeka birimine aktarılması ise sürpriz değil. 2024 yılına şimdiden damgasını vuran üretimsel yapay zeka çözümleri, her geçen gün daha da popüler oluyor. Apple ise üretimsel yapay zeka konusunda henüz önemli bir duyuru yapmadı. Apple'ın üretimsel yapay zeka çözümlerini önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2024'te görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.