Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili 2028 yılında tanıtılabilir

Apple, ilk etapta planlanan projeye oranla çok daha sade ve basit bir otonom elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor.
Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili 2028 yılında tanıtılabilir

Apple'ın uzun zamandır beklenen elektrikli sürücüsüz otomobil projesi ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. 2015 yılından bu yana "Project Titan" ismi ile birlikte geliştirilen Apple'ın sürücüsüz otomobil projesi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Bloomberg tarafından paylaşılan bir rapora göre, Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobil projesinin ölçeği küçüldü. Apple, ilk etapta planlanan projeye oranla çok daha sade ve basit bir otonom elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor.

Raporda yer alan bilgilere göre Apple, ilk etapta tamamen otonom olarak çalışabilen bir sistem geliştirmeyi hedefledi. Tamamen otonom sürüş teknolojisi konusunda başarıya ulaşamayan Apple, otonom sürüş odağındaki yaklaşımını değiştirme kararı aldı.  

Paylaşılan bilgilere göre Apple tarafından geliştirilecek olan otomobil, tamamen otonom olmayacak ve seviye 4 otonom sürüş teknolojisine sahip olacak. Seviye 4 otonom sürüş teknolojisi ile tasarlanacak olan otomobilin, yazılım güncellemeleriyle birlikte ilerleyen dönemde tamamen otonom hale gelebileceğini de ayrıca ekleyelim. Karşılaştırmak gerekirse otonom sürüş konusunda en başarılı firmalar arasında yer alan Tesla, seviye 2 otonom sürüş teknolojisi sunuyor.

Söz konusu değişikliklerle birlikte Apple'ın otonom elektrikli otomobilinin lansman tarihinin değiştiğini de belirtelim. Hatırlatmak gerekirse daha önce Apple'ın elektrikli otomobilinin 2026 yılında tanıtılabileceği ile ilgili detaylar karşımıza çıkmıştı. Projede yapılan değişiklikler sonrasında ise Apple'ın otonom elektrikli otomobilinin 2028 yılında tanıtılması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.