Apple Vision Pro'nun üretim maliyeti 1500 dolardan fazla

Apple Vision Pro'nun materyal listesi, her bir başlık için 1542 dolar olarak fiyatlandırılıyor. Bu da başlığın fiyatının yaklaşık yüzde 44'üne denk gelmekte. 
Apple Vision Pro'nun üretim maliyeti 1500 dolardan fazla

Apple Vision Pro, 3 bin 499 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılarla buluşuyor. Bu fiyatın neredeyse yarısı Apple Vision Pro'nun pahalı bileşenlerini karşılıyor. Omdia'daki araştırmacıların aktardıklarına göre; Apple Vision Pro'nun materyal listesi, her bir başlık için 1542 dolar olarak fiyatlandırılıyor. Bu da başlığın fiyatının yaklaşık yüzde 44'üne denk gelmekte. 

Bu arada söz konusu maliyetin yalnızca başlığın üretimini kapsadığını belirtelim. Dolayısıyla Apple'ın Ar-Ge ya da pazarlama maliyetleri bu bütçeye dahil değil. Üstelik 1500 doları aşan üretim maliyeti, piyasaya 999 dolar ve 1499 dolar fiyat etiketleriyle sürülen Meta Quest Pro'nun maliyetlerinin de üzerinde. 

Omdia'nın paylaştıklarına göre; başlığın en pahalı elementi Sony'den alınan 228 dolarlık iki mikro OLED ekran. Her biri 3 bin 380 piksel olan ekranlar, yüksek çözünürlüklü ve kaliteli görüntüler için ürünün olmazsa olmazı. İkinci sırada ise M2 çipler ve özel sensör yönetimi R1 çipler yer alıyor. Bu arada Apple Vision Pro'ların bir süredir kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen iadeler ile gündeme geldiğini belirtelim. 

Apple, hem yüksek üretim maliyetlerine hem de minimum kar beklentisine rağmen Apple Vision Pro üretimini sürdürecek. Sonraki modeller için bileşen üretimindeki iyileştirmelerin yanı sıra şirketin ölçek ekonomisinden yararlanması, cihaz başına maliyeti düşürecektir. 

Kısacası; her ne kadar Apple, ilk Apple Vision Pro modelinden çok fazla kâr elde edemeyecek olsa da sonraki modellerde şirket, kârlılığını yukarı taşıyabilir. İkinci nesil Apple Vision Pro'nun ise 2025 yılında tanıtılması bekleniyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.