iOS 18, büyük tasarım değişiklikleri ile gelebilir

Önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2024'te tanıtılması beklenen iOS 18, büyük tasarım değişiklikleri ile gelebilir.
iOS 18, büyük tasarım değişiklikleri ile gelebilir

iOS 17'nin WWDC 2023 çerçevesinde tanıtıldığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Journal, NameDrop ve StandBy gibi yeni özellikler ile gelen iOS 17, tasarım anlamında ise büyük değişiklikler sunmadı. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, iOS 18 ile birlikte bu durumu değiştirecek.

Gurman'ın açıklamalarına göre iOS 18 tasarım anlamında büyük değişikliklere sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, geçtiğimiz günlerde Apple Vision Pro modelini tanıtmıştı. Apple Vision Pro, iPadOS'ten temel alınarak geliştirilen visionOS'ten gücünü alıyor. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gurman, iOS 18'in tasarım anlamında visionOS'ten ilham alacağını paylaştı. iOS 18'in ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. iOS 18'in önümüzdeki Haziran ayında düzenlenecek WWDC 2024'te tanıtılacağını ve Eylül ayında kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Gurman, Mac modellerinin işletim sistemi olan macOS ile ilgili önemli açıklamalarda da bulundu. Hatırlatmak gerekirse macOS, en son 2020 yılında tanıtılan macOS Big Sur güncellemesi ile büyük tasarım değişikliği yaşamıştı. 2020 yılından beri benzer bir tasarım anlayışına sahip olan macOS, önümüzdeki yıllarda büyük bir tasarım değişikliği yaşayacak. Gurman'a göre macOS, 2025 veya 2026 yılında büyük tasarım değişiklikleri ile karşımıza çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.