SoftBank'in kurucusu, yapay zeka girişimi ile Nvidia'ya rakip olmaya hazırlanıyor

SoftBank'in kurucusu Masayoshi Son, yapay zeka çiplerine odaklanan yeni girişimi için 100 milyar dolar yatırım toplamayı planlıyor.
SoftBank'in kurucusu, yapay zeka girişimi ile Nvidia'ya rakip olmaya hazırlanıyor

SoftBank Group'un kurucusu Masayoshi Son, yeni yapay zeka girişimi ile Nvidia'ya rakip olmaya hazırlanıyor. Bloomberg'ün aktardığı bilgilere göre Masayoshi Son, yapay zeka çip üretimine odaklanan yeni girişimi için 100 milyar dolar yatırım toplamayı planlıyor.

SoftBank bu yeni girişim için 30 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Yatırımın geri kalan kısmının ise Orta Doğu'da konuyla ilgilenen kurumlar tarafından tamamlanması söz konusu. Izanagi kod adlı girişim, Masayoshi Son'ın teknoloji girişimlerden çekilerek stratejisini yapay zeka ve yarı iletkenler yönüne kaydırdığının göstergesi olabilir.

Bu arada SoftBank'in daha önce İngiltere merkezli çip tasarım şirketi Arm'ı satın aldığını hatırlatalım. Bu yeni girişim, aynı zamanda Arm'ın çalışmalarını desteklemek üzere hayata geçiyor olabilir. Paylaşılan bilgilere göre; Son'ın Izanagi için Arm'ın CEO'su Rene Haas ile birlikte çalışacağı belirtiliyor. 

Buna ek olarak SoftBank'in üretimsel yapay zeka ve 5G ile 6G uygulamaları için Arm'ın rakibi Nvidia ile bir araya geldiğini hatırlatmakta da fayda var. Bununla beraber yakın zamanda Nvidia'nın değerinin, Amazon ve Alphabet'i geride bıraktığını bıraktığını ekleyelim. 

Eğer SoftBank 100 milyar dolarlık yatırım turunu tamamlamayı başarırsa, söz konusu yatırım, yapay zeka sektöründeki en büyük yatırımlardan biri olarak konumlanacak. Öyle ki Microsoft'un OpenAI'a yaptığı 10 milyar dolar tutarındaki yatırım dahil olmak üzere son zamanlarda yapılan yatırımları geride bırakacak.

Masayoshi Son, önümüzdeki 10 yıl içinde yapay genel zekanın (AGI) hayata geçeceğini düşünüyor. Izanagi'nin planlanan yatırımı almayı başarıp başarmayacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.