Aquanow Türkiye, Finberg ve Oyak Portföy'den yatırım aldı

Aquanow Türkiye, ülkemizdeki yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Finberg ve Oyak Portföy'den yatırım aldı.
Aquanow Türkiye, Finberg ve Oyak Portföy'den yatırım aldı

Dijital varlık hizmetleri sunan Kanada merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Aquanow’un, Türkiye’de bulunan şirketi yeni bir yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Aquanow Türkiye, ülkemizdeki yatırım ekosisteminin önemli oyuncuları arasında yer alan Finberg ve Oyak Portföy'den yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Söz konusu yatırım, Oyak Portföy ve Finberg’in bugüne kadar girişim sermayesi yatırım fonları aracılığıyla gerçekleştirdiği teknoloji yatırımlarının devamı olarak, finansal teknoloji ve dijital varlık ekosistemlerinde yenilikçi çözümler geliştirmeye yönelik ortak bir vizyonun parçası olarak gerçekleştirildi.

2018 yılında Kanada'da kurulan Aquanow, 50 ülkeden 300’ü aşkın kurumsal şirkete dijital varlık altyapı ve likidite konusunda yenilikçi çözümler sunuyor. Aquanow’un hizmetleri arasında ise cüzdan yönetimi, para transferi ve saklama hizmetleri başta olmak üzere dijital varlık yönetimi alanında finansal hizmetler bulunuyor.

Uzun süredir Türkiye pazarıyla ilgilendiklerini belirten Aquanow CEO'su Phil Sham, Türkiye'nin oldukça büyük ve dinamik bir pazar olduğunu dile getirdi. Oyak Portföy ve Finberg gibi vizyoner yatırımcıların desteğiyle, dijital varlık altyapı hizmetlerini ve likidite çözümlerini Türkiye’deki kurumsal şirketler arasında genişletmek ve finansal teknoloji ekosistemine getirdikleri yenilikçi katkıyı artırmak için çalışacaklarını belirten Sham, ayrıca buradaki varlıklarını Doğu Avrupa ve MENA pazarlarına açılmak için de bir köprü görevi göreceğini paylaştı.

Bir süre önce Türkiye pazarına giriş yapan Aquanow, yapılan bu yatırım ile birlikte hem Türkiye’deki müşteri sayısını artırmayı hem de Oyak Portföy ve Fibabanka’yla da stratejik iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.