Mimari projelerde kullanabileceğiniz 6 yapay zeka aracı

Mimari odaklı dokümantasyondan görselleştirmeye, üretimsel kopilotlardan 3D nesneler oluşturan araçlara kadar mimari projelerde kullanabileceğiniz 6 yapay zeka aracını sizlerle paylaşıyoruz. 
Mimari projelerde kullanabileceğiniz 6 yapay zeka aracı

Mimari odaklı dokümantasyondan görselleştirmeye, üretimsel kopilotlardan 3D nesneler oluşturan araçlara kadar mimari projelerde kullanabileceğiniz 6 yapay zeka aracını sizlerle paylaşıyoruz. 

Swapp

Mimarlık odaklı dokümantasyon girişimi Swapp proje portföyünüzü analiz ederek tasarım sürecindeki dokümantasyon alışkanlıklarınızı ve açıklama pratiklerinizi ortaya çıkarıyor. Swapp'ı bir kopilot olarak düşünebilirsiniz. Verileriniz, talebe dayalı kural setleri ve algoritmalar geliştirmek için kullanılıyor. Bunlar daha sonra girişimin sistemleri tarafından kullanılıyor. Böylece yeni projeleriniz için mimari dokümantasyonun en ayrıntılı düzeyde oluşturulması sağlanırken, dokümantasyon ve açıklama süreçlerinin otomatikleştirmesi mümkün oluyor. 

Veras

Yapay zeka destekli bir görselleştirme uygulaması olan Veras, modelinizin geometrisine bağlı kalmanızı gerektiren projeler için tasarımlarınızda ince ayar yapmanızı sağlıyor. Evolabs'in ürünü olan Veras, kullanıcılarına birbirinden farklı özellikler sunuyor. Bu özellikler arasında geometriyi geçersiz kılma oranında değişiklik yapmanızı sağlayan Geometry Slider, detaylar üzerinde çalışabildiğiniz Render Selection ve proje içinde zamanda geriye gitmenizi mümkün kılan "Render from Same Seed" gibi özellikler yer alıyor. Veras ayırca web uygulaması ile görsellleri temel alarak yeni görseller üretmenizi sağlıyor. 

Finch

Mimari odaklı üretimsel kopilot Finch, mimarların ve yapay zekanın birlikte çalışarak tasarımlar üretmesini sağlıyor. Platform, mimari tasarımınızı optimize etmek için yapay zeka, grafik teknolojisi ve gelişmiş algoritmalar kullanıyor. Çalışmalar sonucunda tasarımlar, adeta bir sonraki seviyeye taşınıyor. Finch, kural tabanlı ve yapay zeka olmak üzere iki tür zekaya sahip. Kural tabanlı, kullanıcının kendisinin değiştirebileceği girdilere sahip algoritmalar içeriyor. Bina yüksekliği, daire dağılımı ve duvar kalınlığı gibi detaylara uygulanabiliyor. Kural tabanlı yapı, birbirinden farklı tekrarlayan görevleri otomatikleştirebiliyor.

Luma AI

3D nesneler yaratan üretimsel yapay zeka modeli geliştiricisi Luma AI'ın 43 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Luma, Genie adlı ilk üretimsel yapay zeka modelli ile metinsel komutlarla üç boyutlu nesneler oluşturmanızı sağlıyor. Modeller 10 saniye gibi kısa bir sürede üretiliyor. Genie'ye web sürümü ve Luma iOS uygulaması üzerinden erişmek mümkün. Ayrıca Luma'nın Discord topluluğuna katılarak da aracı deneyimleyebiliyorsunuz. Luma ayrıca interaktif sahneler tasarlanmasını sağlayan bir araca daha sahip. Çektiğiniz videoları bu araca yükleyerek, kullanıcıların etkileşime girebildiği interaktif videolar oluşturabilirsiniz. Ayrıca araç sayesinde daha gerçekçi ve etkileşime açık render'lar üretmenizi sağlayabilir. Girişim gelecekte, gelişmiş görü yeteneklerine sahip daha sofistike modeller oluşturmak istiyor.

Maket

Üretimsel yapay zeka desteğiyle kullanıcıların, kat planları ve 3D render süreçlerini otomatize etmesini sağlıyor. Maket, projelerinizi görselleştirmek için metisel komutlar aracılığıyla 3 boyutlu proje render'ları üretmenizi sağlarken, tasarımların tarzını değiştirmenize de destek oluyor. Maket ile kat planlarını ve render'ları kolayca yeniden düzenleyebildiğinizi de belirtelim. Ayrıca Maket, sunduğu yapay zeka asistanı ile mimari odaklı sorularınızı yanıtlıyor. Maket'in yapay zeka asistanına materyaller, maliyetler, tasarım seçenekleri ve yasal uyumluluklar hakkında sorular sorabiliyorsunuz. 

Coohom

Yaklaşık 10 dakikada 3D evler inşa etmenizi sağlayan Coohom, 10 saniye içinde ise görsel render'ları almanıza imkan tanıyor. Girişimin akıllı yapay zeka şablonları ve 3 boyutlu içerik kütüphanesi ile tasarımlarınızı görsel, video ve 360 dercelik panaroma formatlarında kolayca hayata geçirebiliyorsunuz. Platformda 2 boyutlu ya da 3 boyutlu kat planları oluşturabilir, kat planlarındaki odalara mobilyalar yerleştirebiliyorsunuz. Bu adımların ardından ise hazırladığınız tasarımlar üzerinden gerçekçi render'lar almanız mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.