3D nesneler yaratan üretimsel yapay zeka modeli geliştiricisi Luma AI, 43 milyon dolar yatırım aldı

Bilgisayarlı görü (computer vision) girişimi Luma AI, a16z'nin (Andreessen Horowitz) liderliği üstlendiği yatırım turunda 43 milyon dolar yatırım aldı.
3D nesneler yaratan üretimsel yapay zeka modeli geliştiricisi Luma AI, 43 milyon dolar yatırım aldı

Bilgisayarlı görü (computer vision) girişimi Luma AI, a16z'nin (Andreessen Horowitz) liderliği üstlendiği yatırım turunda 43 milyon dolar yatırım aldı. Tura Amplify, Matrix, Nvidia ve adı açıklanmayan birkaç melek yatırımcı da katıldı.

Luma, insanların akıllı telefon kameralarını kullanarak başka herhangi bir donanım olmadan nesnelerin 3D resimlerini oluşturmalarına olanak tanıyordu. Girişim şimdi bu konsepti geliştiriyor ve planının bir parçası olarak 3 binden fazla Nvidia A100 grafik işlem biriminden oluşan güçlü bir küme oluşturduğunu söylüyor. Kurucu ortak ve CTO Alex Yu, bu kümenin dünyayı görebilen ve anlayabilen, gösterebilen ve açıklayabilen ve nihayetinde dünyayla etkileşime girebilen yeni yapay zeka modellerini eğitmek için kullanılacağını söylüyor.

Luma, kasım ayında piyasaya sürülen Genie adlı ilk modelinden başlayarak, metin açıklamalarından üç boyutlu nesneler oluşturabilen üretimsel yapay zeka modelleri tasarlamayı ve geliştirmeyi amaçlıyor. Girişim gelecekte, gelişmiş görü yeteneklerine sahip daha sofistike modeller oluşturmak istiyor.

Genie ile kullanıcılar metin komutlarını kullanarak etkileşimli üç boyutlu varlıklar oluşturabiliyor. Girişim, modelin metinden 3D'ye hızlı üretim için yüksek bir standart belirlediğini ve şimdiden binlerce kullanıcıya ulaştığını söylüyor. Genie'nin Luma akıllı telefon uygulamasında genel kullanıma sunulduğu da paylaşılanlar arasında.

İleriye dönük olarak Luma, Nvidia GPU kümesini bir araya getirmeye ve aynı zamanda ekibini genişletmeye odaklanacak. Şirket ayrıca, önümüzdeki yılın sonuna kadar 24 kişilik ekibii iki katına çıkarmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.