Garanti BBVA bünyesindeki elektronik para şirketine faaliyet izni verildi

Garanti BBVA bünyesindeki e-para şirketi Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş., Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan faaliyet izni aldı.
Garanti BBVA bünyesindeki elektronik para şirketine faaliyet izni verildi

Garanti BBVA bünyesindeki e-para şirketi Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş., Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan faaliyet izni aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğde şu ifadeler kullanıldı:

20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun (Kanun) 14, 15, 18 ve 19 uncu maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde;

Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.'ye Kanun'un 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (e) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetleri ile Kanun'un 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen elektronik para ihracı hizmetini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir. 

Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanuna bakıldığında 12. maddenin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (e) bentlerine göre Garanti Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş., ödeme hesabına para yatırılması ve ödeme hesabından para çekilmesine imkan veren hizmetler de dâhil olmak üzere ödeme hesabının işletilmesi için gerekli tüm işlemleri yapabilecek.

Ayrıca ödeme hizmeti kullanıcısının ödeme hizmeti sağlayıcısı nezdinde bulunan ödeme hesabındaki fonun aktarımını içeren, bir defaya mahsus olanlar da dâhil doğrudan borçlandırma işlemi, ödeme kartı ya da benzer bir araçla yapılan ödeme işlemi ile düzenli ödeme emri dâhil para transferini ve ödeme aracının ihraç veya kabulünü gerçekleştirebilecek. Şirket, fatura ödemelerine aracılık edilmesine yönelik hizmetleri de yapabilecek.

Ocak ayından bu yana, bankalar düşünüldüğünde hem Ziraat Bankası hem de Halkbank iştiraki olan e-para şirketleri faaliyet izni almıştı.

Güncelleme:

Garanti BBVA'nın paylaştığı bilgilere göre markanın adı TAMİ olacak. TAMİ, mart ayı itibarıyla beta versiyonuyla belirli bir grup müşterinin hizmetine sunulacak. TAMİ’nin sunacağı hizmetlerle Türkiye’de arzu eden her işletmenin kolay ödeme alması, rahatlıkla ödemelerini takip edebilmesi, tüm bankalarla çalışırken aynı zamanda tüm banka kartlarına taksit imkânı ve özel kampanyalardan da yararlanması sağlanacak. Büyük işletmelerin de ihtiyaçlarına yönelik özel olarak tasarlanacak çözümleriyle TAMİ, yepyeni ve tamamen dijital bir ödeme deneyimi sunacak.

TAMİ, KOBİ’ler, ev kadınları, öğrenciler ve ailelere kadar uzanan  ve her bir kitlenin ihtiyaçlarına özel ürün ve hizmetler geliştirmek üzere de  altyapı çalışmalarını tamamladı. Müşteriler TAMİ ön ödemeli karta da POS sürecinde olduğu gibi çok hızlıca sahip olurken, ister kartlarıyla isterse de elektronik cüzdanlarıyla kolaylıkla nakit çekebilecek, para gönderip alışveriş yapabilecekler ve katıldıkları kampanyalardan nakit iade kazanabilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.