Uluslararası programlarla büyüyen girişim kampüsü: STATION F

STATION F, son olarak HEC Paris ortaklığıyla uluslararası şirketlerin Avrupa pazarına erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir program başlattı.
Uluslararası programlarla büyüyen girişim kampüsü: STATION F

Webrazzi'yi uzun yıllardır okuyanlar, hiç şüphesiz STATION F'e aşinadır. Zira "girişim kampüsü" olarak tanımlanan Station F'in kuruluş haberini 2016'da sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise STATION F, uluslarlarası programlarla adından söz ettiriyor. Hatta STATION F, son olarak HEC Paris ortaklığıyla uluslararası şirketlerin Avrupa pazarına erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir program başlattı.

Programın detaylarına değinmeden önce STATION F'in neler yaptığından biraz bahsedelim.

Arda Kutsal'ın da geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği STATION F'in odağı uluslararası olmak. Bu yüzden ilk etapta İngilizce birincil iletişim dili haline getirildi. Zira şu anda STATION F'de tüm kampüs sakinlerinin üçte birinden fazlasının yurt dışından gelenler oluşturuyor. STATION F, son birkaç yıldır, iş birliği yapmak ve kampüsün modelini kopyalamak isteyen yabancı ekosistemlerden de giderek daha fazla talep görüyor.

Hatta bu kapsamda 2022 yılında, uluslararası ekosistemlerin, STATION F'in nasıl inşa edildiğini öğrenmeleri için 2 günlük bir program gerçekleştirildi. Bu programın, İtalya, Güney Afrika, Japonya, Suudi Arabistan ve daha birçok ülkeden katılımcıları oldu ve başta Asya olmak üzere bazı seçkin uluslararası kampüsler için danışmanlık yapıldı. Bir sonraki programın Mayıs 2024'te olacağı belirtildi.

STATION F, daha fazla uluslararası iş birliğini teşvik ederek kazanılacak çok şey olduğunu düşünüyor. Bu nedenle kampüse daha fazla uluslararası girişim getirmeyi amaçlayan yeni bir teklif sunuyor. Bu programın, yerel ekosistem için değil, aynı zamanda STATION F kaynaklarına ve Avrupa pazarına erişmek isteyen katılımcı şirketler için de faydalı olacağı düşünülüyor.

STATION F ve HEC Paris'ten Avrupa pazarına erişmek isteyenler için program

Bu kapsamda STATION F, kısa süreli bir "ziyaretçi" programı geliştirdi. Bu kapsamda da HEC Paris ile bir yıl sürecek bir iş birliği yapılmış oldu. Katılımcı ortak ülkeler, programa katılmak üzere Paris'e gelecek girişimleri seçebilecek. Bu program tamamen İngilizce olarak yürütülecek ve hem STATION F hem de HEC Paris, İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü aracılığıyla, müşterilere, yatırımcılara, önde gelen iş danışmanlarına ve daha fazlasına erişim sunacak.

STATION F ve HEC Paris, Japonya için kısa dönemli ziyaretçi programının pilot uygulamasına ev sahipliği yaptı. 

STATION F Direktörü Roxanne Varza'nın Tech.eu Summit London 2024'te konuşmacı olacağını da hatırlatalım.

Koreli girişimler için KOSME ile iş birliği yapıldı

Yeni programın yanı sıra STATION F, Koreli girişimlerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için hükümet politikalarını ve programlarını uygulamak üzere kurulmuş, kar amacı gütmeyen, devlet tarafından finanse edilen bir kuruluş olan KOSME ile ilk tam yıllık uluslararası bir program başlattı. Söz konusu program, şubat ayı başında Kore'den gelen ve şu anda STATION F'de bulunan 10 katılımcı şirketle başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.