Threads, trend olan konuları platformda listelemeye başlıyor

Threads, kullanıcıların tartıştığı popüler konuların bir listesini göstermeye başlıyor. Söz konusu yenilik ilk etapta ABD'de yayına alınıyor.
Threads, trend olan konuları platformda listelemeye başlıyor

Threads'in, X'teki "Trend Topics" benzeri bir özelliği aktif edebileceğini geçtiğimiz aylarda sizlerle paylaşmıştık. Şimdi paylaşılan bilgilere göre platform bu alanda hayata geçirdiği özelliği ilk etapta ABD'de yayına aldı. 

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads'in kullanıcıların tartıştığı popüler konuların bir listesini göstermeye başladığını duyurdu. Söz konusu liste, arama sayfasında ve "For You" akışında görünecek ve belirli bir konu hakkındaki gönderilere göz atılmasına olanak tanıyacak. Meta, gönderileri kaydetmenin bir yolunu test etmenin yanı sıra, kısa süre önce Threads'teki siyasi içerik önerilerini sınırlamak için kontroller ekleyeceğini de söylemişti.

Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads'in listeye neyin gireceğini belirlemek için makine öğrenimi yapay zeka sistemlerini kullandığını söylüyor. Belirli bir konu hakkında kaç kişinin konuştuğu ve kaç kişinin bu konuyla ilgili gönderilerle etkileşime geçtiği dikkate alınıyor. Mosseri'nin paylaşımına göre şirket bu alanda uzman bir ekibe sahip ve bunun nedeni ise listelenen konuların Threads'in topluluk kurallarını ihlal edip etmiyor oluşunun takip edilecek olması.

Mosseri, siyasi trendlerin bugünün konuları listesinde görünmeye uygun olacağını da sözlerine ekliyor. Ayrıca kullanıcılar, platformun kurallarını ihlal edebilecek konuları da yetkililere bildirebilecekler.

Threads'in bu yeni özelliği şimdilik yalnızca ABD'de kullanıma sunuluyor. Ancak Mark Zuckerberg, Meta'nın, gerekli ayarlar yapıldıktan ve yayına alındıktan sonra, özelliği daha fazla ülke ve dilde kullanıma sunacağının altını çiziyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.