Threads, gönderileri kaydetme özelliğini yayına aldı

Instagram, 2016 yılından beri yer imi özelliğine sahip olduğu için Threads'in benzer bir özelliği sunması şaşırtıcı değil.
Threads, gönderileri kaydetme özelliğini yayına aldı

Instagram CEO'su Adam Mosseri'nin açıklamasına göre şirket, Threads kullanıcılarının, beğendikleri gönderileri daha sonra tekrar gözden geçirmek üzere kaydedebilecekleri bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, şu anda Threads kullanıcıları arasında test ediliyor.

Test sürecine dahil olan kullanıcılar, bu özelliği bir gönderinin sağ üst köşesindeki üç nokta menüsünde bulabiliyor. Ancak neden bu özelliğin "Daha Fazla Seçenek" menüsünde gizlendiği tam olarak net değil. Instagram'da yer imi simgesi; beğenme, yorum yapma ve paylaşma seçeneklerinin yanında kolayca bulunurken, Threads'te bu özelliğin farklı bir konuma yerleştirilmesi dikkat çekiyor.

Yer imi olarak tanımlanan bu özelliğin internet tarayıcılarında veya sosyal medya platformlarında kullanıcıların belirli bir içeriği kaydetmek veya işaretlemek için kullanıldığını hatırlatalım. Aslında Instagram, 2016 yılından beri yer imi özelliğine sahip olduğu için Threads'in benzer bir özelliği sunması şaşırtıcı değil.

Sosyal medya platformu X, iOS'teki yer imini daha erişilebilir hale getirmişti. Threads, bu yeni özelliğin en uygun yerde olup olmadığını belirlemek için testlerine devam edecek gibi duruyor.

Bir taraftan Threads, rakipleriyle rekabet edebilmek ve kullanıcılarını memnun edebilmek için sürekli olarak yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Geçen ay, platformun Trendler özelliği üzerinde çalıştığı doğrulandı. 2023'ün Aralık ayında da platform, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara açıldı. Bu doğrultuda Meta'nın dördüncü çeyrek kazanç raporunda, platformun aylık 130 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olması şaşırtıcı değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.