Threads, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara açıldı

Threads'in AB'de yaşayan 448 milyon kullanıcı ile buluşması, 2023 bitmeden platformun kullanıcı sayısı ve etkileşim oranlarında bir artış yaratabilir. 
Threads, Avrupa Birliği ülkelerindeki kullanıcılara açıldı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, paylaştığı bir gönderi ile Threads'in Avrupa Birliği'nde yayına alındığını duyurdu. İlk olarak 6 Temmuz tarihinde gece 02.00'de AB ülkeleri hariç kullanıma açılan Threads, uzun bir süre AB kullanıcılarını dışarıda tutmak için elinden geleni yaptı. Buna VPN üzerinden platforma erişen AB kullanıcılarını engellemek de dahil. 

İlk olarak 10 Temmuz tarihinde 100 milyon kullanıcıyı geçen Threads, kısa bir süre içinde etkileşim ve kullanım oranları açısından kan kaybı yaşadı. Öyle ki; yayına alındığı Temmuz ayı içinde kullanıcıların yarısından fazlası uygulamayı kullanmayı bıraktı. Şimdi uygulamanın AB'de yaşayan 448 milyon kullanıcı ile buluşması, 2023 bitmeden platformun kullanıcı sayısı ve etkileşim oranlarında bir artış yaratabilir. 

Bu yeni lansmanla beraber Meta, AB bölgesindeki kullanıcılara bir profile ihtiyaç duymadan Threads'e göz atma imkanı tanıyor. Ancak platformda içerik yayınlamak veya platformdaki içeriklerle etkileşime geçmek isteyen kullanıcıların bir Instagram hesabına sahip olması şart.

Threads'in AB ülkelerine açılması neden gecikti? 

Meta'nın Threads'i Avrupa Birliği ülkelerine açmaktaki bu gecikmesi, AB'nin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) ile ilişkilendiriliyor. Teknoloji devlerinin 2024'ün Mart ayına kadar uyumlanması gereken yasanın doğrudan ismi telaffuz edilmese de; Instagram başkanı Adam Mosseri gecikmenin önümüzdeki yıl yürürlüğe girecek bazı yasalara uymanın karmaşıklığı ile alakalı olduğunu dile getirdi. 

Threads'in Instagram ile kurduğu entegrasyonunun AB düzenleyicileri açısından sorun yaratabileceği düşünülmekteydi. Bildiğiniz üzere kullanıcılar, mevcut Instagram hesapları üzerinden Threads'e kaydolabiliyordu. Aynı şekilde kullanıcıların takip ettikleri tüm Instagram kullanıcılarıyla hızlı bir şekilde bağlantı kurması da mümkündü. Bu durumun, DMA'nın kendi kendine referans vermeye karşı kurallarına aykırı olabilme ihtimali mevcuttu. 

Şirket, Threads ve Instagram'ı belli seviyede birbirinden ayırmayı başardı. Eylül ayından bu yana kullanıcılar Threads hesaplarını, Instagram hesapları etkilenmeden bağımsız bir şekilde silebiliyor. Ancak Threads'i kullanabilmek için hala bir Instagram hesabınız olması şart. 

Yavaş yavaş popülerliğini yitiren Threads'in bu yıl için kullanıcı kazanımı açısından belki de son umutlarından biri Avrupa Birliği'ndeki kullanıcılar olabilir. Bu yeni açılımın Threads'in beklentilerini karşılayıp karşılamayacağını hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.