Threads hesapları, Instagram hesapları etkilenmeden bağımsız olarak silinebilecek

Şirket, aralık ayına kadar bu özelliği yayına almayı planlıyor.
Threads hesapları, Instagram hesapları etkilenmeden bağımsız olarak silinebilecek

Twitter rakibi olarak Meta tarafından piyasaya sürülen Threads, şu anda ilk günkü popülerliğini kaybetti. O dönem bir hevesle Threads kullanıcısı olanlar da ne yazık ki isteseler bile hesaplarını silemiyor, çünkü Threads hesabını silmek için saçma bir şekilde Instagram hesabını da silmek gerekiyor. Neyse ki şirket (daha doğrusu sonunda demeliyiz) bu probleme el attı.

Özellik, aralık ayına kadar yayına alınacak

Bundan böyle Threads hesapları Instagram hesapları zarar görmeden silinebilecek. Meta'nın ürün gizliliğinden sorumlu şefi Michel Protti, şirketin aralık ayına kadar bu özelliği yayına alacağını söyledi. 

Threads Instagram'a bağlı olduğu için Protti, şirketin silme talepleriyle nasıl başa çıkılacağı konusunda çok fazla yol düşündüğünü söyledi. Başlangıçta bu iki hesabı ayırmanın teknik olarak zor olduğunu belirtti ve bu nedenle şirketin hesabı devre dışı bırakma veya özel olarak ayarlama gibi araçları kullanıma sunduğunu sözlerine ekledi. 

Threads, temmuz ayında faaliyete geçtikten sonra hızla 100 milyon kullanıcıya ulaştı. Ancak son birkaç ay içinde platformun popülaritesi azaldı. Şirket, takipçi akışı, web uygulaması ve tam metin arama gibi çok aranan özellikleri kullanıma sunmuş olsa da, katılım düzeyi Meta'nın umduğu gibi olmadı. Instagram başkanı Adam Mosseri, şirketin hesaplar için daha iyi öneriler sunması, mesajlaşmayı kolaylaştırması ve gönderiler için bir düzenleme butonu oluşturması gerektiğini söyledi. Ancak bu özelliklerin ne zaman aktif edileceği şu an belirsiz.

Threads, bağımsız olarak silinebilme özelliği ile kaç kullanıcı kaybedecek, açıkçası bunu oldukça merak ediyorum. Çünkü kaç kişinin Threads'ten sıkıldığını ve platformun rakipleri karşısındaki performansını görmek de böylelikle mümkün olacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.