Apple Vision Pro'nun en iyi haline gelebilmesi için en az dört nesil üretilmesi gerekiyor

Apple Vision Pro, ilk haftasında güvenlik açığı ve kullanım sorunları yaşadı. Ürünün mükemmelleşmesi ve kullanıcı dostu olması için zaman ve güncellemeler gerektiği belirtiliyor.
Apple Vision Pro'nun en iyi haline gelebilmesi için en az dört nesil üretilmesi gerekiyor

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro modelinin 2 Şubat'ta resmi olarak satışa sunulduğunu aktarmıştık. Ancak heyecan verici bir teknolojik ürün olmasına rağmen, ilk haftasında sorunlar yaşadı. Geçen hafta beklenenin aksine Apple Vision Pro, sadece bir gün sonra kullanıma sunulduktan sonra hacklendi.

Massachusetts Institute of Technology'de doktora öğrencisi olan Joseph Ravichandran, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşım ile Apple Vision Pro'nun işletim sistemi olan VisionOS'de kritik bir güvenlik açığı tespit ettiğini duyurdu.

Tartışmaların odağı olan Vision Pro'nun tamamen mükemmelleştirilmesinin biraz zaman alabileceği konuşuluyor. Bloomberg yazarı Mark Gurman'ın bu konuyla ilgili yazdığı makalede Apple Vision Pro'nun mevcut versiyonu cihaz ağırlığı ve kullanımıyla ilgili bazı sorunlar bulunduğunu belirterek özel uygulamalarda eksiklikler olduğunu söylüyor.

Apple çalışanları da bu görüşü destekliyor ve çalışanların birçoğu Apple Vision Pro'nun en iyi haline gelebilmesi için en az dört nesil üretilmesi gerektiğini düşünüyor. 

Gurman ayrıca, yazılımın henüz yeterince gelişmediğini ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediğini ifade ediyor. Yazılımın birkaç güncelleme ile iyileştirilebileceğini ancak tam anlamıyla kullanıcı dostu hale gelmesinin bir yıl kadar sürebileceğini belirtiyor.

Bir taraftan iPhone, iPad ve Apple Watch gibi diğer ürünlerin gelişim süreçlerine benzerlik gösteriyor. Gurman'a göre, Apple Vision Pro şu anda bir prototip aşamasında ve kullanıcılar ürünü test etmek için Apple'a ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. Ancak, gelecekteki versiyonlarının daha rafine olması ve kullanıcı deneyimini artırması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.