Apple, çip girişimi Rivos'a karşı açtığı ticari sır davasında uzlaşmaya vardı

Apple, iki sene önce çip girişimi Rivos'a ticari sırlarını çaldığı gerekçesiyle dava açmıştı. Şimdi ise iki şirketin uzlaşmaya vardığı bilgisi paylaşıldı.
Apple, çip girişimi Rivos'a karşı açtığı ticari sır davasında uzlaşmaya vardı

Apple, çip girişimi Rivos'a ticari sırlarını çaldığı gerekçesiyle açtığı ilk davadan iki yıl sonra, şirketle anlaşmaya karar verdi. Paylaşılanlara göre Rivos ve Apple, 15 Mart'a kadar anlaşmayı sonuçlandırmayı planladıklarını hakime bildirdi.

Apple, 2022'nin mayıs ayında "gizli mod" girişimine dava açmış ve Rivos'u gizli şirket bilgilerine erişimi olan mühendisleri kendi bünyesine katmakla suçlamıştı. Apple'ın açtığı davada, eski çalışanların işe alım sürecinin bir parçası olarak Rivos'un talebi üzerine özel bilgileri çaldıkları iddia edilmişti.

Söz konusu dava, şirketin Apple çalışanlarını cezbetmek ve şirketten ayrılmadan önce gizli belgeleri kopyalamaya teşvik etmek için koordineli bir kampanya düzenlediğini iddia ediyordu. Bu olay ayrıca, bahsi geçen çalışanların Apple ile olan sözleşmelerini ihlal ettikleri anlamına da geliyordu. Apple şikayetinde, "Rivos, Haziran 2021'den başlayarak Apple'ın SoC tasarımları hakkında Apple'a özel ve ticari sır niteliğindeki bilgilere erişimi olan Apple çalışanlarını hedef alan koordineli bir kampanya başlattı" ifadesi kullanılmıştı. 

Rivos, Eylül 2023'te Apple'a karşı kendi davasıyla karşılık vererek Apple'ı, mühendislerini ayrılmaktan caydırmak için korkutma ve diğer taktikleri kullanmakla suçlamıştı.

Şimdi ise Apple ve Rivos'un davayı çözmek üzere anlaşmaya varacakları bilgisi ortaya çıktı. San Jose'deki federal mahkemeye yapılan başvuruya göre anlaşma, Rivos sistemlerinin adli incelemesine ve diğer faaliyetlere dayalı olarak Apple'ın gizli bilgilerinin düzeltilmesini öngörüyor. Tarafların şu anda bu süreç üzerinde çalıştıkları bildiriliyor. Dava konusunda nasıl sonuç alınacağını ise ilerleyen dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.