ChatGPT'nin yeni özelliği ile GPT'ler sohbetlere eklenebilecek

OpenAI, GPT'lerin kullanımını yaygınlaştırmak için kullanıcıların sohbet penceresinden GPT Store'da yer alan GPT'leri çağırabilmesine imkan tanıyor. 
ChatGPT'nin yeni özelliği ile GPT'ler sohbetlere eklenebilecek

OpenAI'ın GPT'ler için uygulama mağazası GPT Store'u kullanıma açtığını sizlere aktarmıştık. OpenAI şimdi de GPT'lerin kullanımını yaygınlaştırmak için kullanıcıların sohbet penceresinden GPT'leri çağırabilmesine imkan tanıyor. 

ChatGPT aboneleri bundan sonra bir sohbet esnasında "@" işaretini kullanarak karşılarına çıkan listeden istedikleri GPT'yi seçebilecek. Böylece GPT'ler sohbete dahil edilebilecek. Seçilen GPT, tüm konuşmayı anlarken, konuşma bağlamında katkı sağlayabilecek. Ayrıca farklı GPT'ler, farklı kullanım senaryoları için sohbetlere eklenebilecek. 

OpenAI paylaştığı bir X gönderisinde özellikten bahsederken, konuşmanın bağlamı ile alakalı GPT'lerin sohbete eklenme imkanını vurguladı. 

Web analiz şirketi Similarweb'in verilerine göre, söz konusu GPT'ler şu ana kadar ChatGPT'nin dünya çapındaki web trafiğinin yalnızca yüzde 2,7'sini oluşturuyor. Paylaşılan verilere göre GPT trafiği Kasım ayından bu yana her geçen ay azalıyor. OpenAI bu yeni özellik ile GPT'lere erişimi artırmayı planlıyor.

Bir geliştiricinin istediği kadar basit veya karmaşık olabilen GPT'ler kodlama bilgisi gerektirmiyor. Geliştiriciler GPT'lerinin sunmasını istedikleri yetenekleri basit bir dille yazabiliyorlar. OpenAI'ın GPT oluşturma aracı GPT Builder, bunları gerçekleştirmek için yapay zeka destekli bir sohbet robotu oluşturmaya çalışıyor.

GPT Store'un açılmasından önce OpenAI, özel GPT'lerin marka yönergelerini ve kullanım politikalarını karşıladığından emin olmak için yeni bir inceleme sistemi kurduğunu söylemişti. Buna rağmen GPT Store ilk açıldığında flört GPT'leri ile dolup taştı. Hatta ABD'li başkan adayı Dean Phillips'i taklit eden yapay zeka botu Dean.Bot OpenAI tarafından askıya alındı.

Bu yeni özelliğin GPT kullanımını kolaylaştıracağı aşikar. Özelliğin, uzun vadede GPT'ler üzerindeki etkisini hep birlikte izleyip göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.